Fryshuset i Almedalen 2017

Fryshuset vill i Almedalen lyfta lösningar på skjutningarna

Fryshuset i Almedalen 2017

 

Bara vi tillsammans kan stoppa dödskjutningarna bland unga i våra storstäder. Om vi ska nå dit måste vi låta alla röster bli hörda – även ungas. Därför ger vi våra unga ambassadörer ett stort förtroende i Almedalen 2017.

Det dödliga våldet bland unga har pågått under en alldeles för lång tid. I början av året eskalerade det till nivåer som vi på Fryshuset tidigare inte har sett. Därför har vi valt att ha skjutningarna som vår prioriterade fråga i Almedalen. Till Visby åker Fryshuset under rubriken ”Mitt liv som ammunition”. Vi tror att alla människors liv behöver laddas med jobb, utbildning och en meningsfull passionsstyrd fritid för att kunna lösa problemen på såväl lång som kort sikt.

Om vi ska nå dit måste vi låta ungas röster bli hörda. I Almedalen innebär det att Fryshuset låter våra åtta unga ambassadörer sköta vårt Instagram-konto. De sitter även med i paneler och seminarier tillsammans med våra experter. Under veckan i Visby kommer ambassadörerna att fylla Instagram med innehåll som speglar deras intryck från Almedalen och lösningar på samhällsproblem, med ett särskilt fokus på skjutningarna. Håll utkik under #mittlivsomammunition och #frysinteutoss.

Fryshusets unga ambassadörer kommer från olika Fryshusverksamheter i Husby, Skärholmen, Hammarby Sjöstad, Åre, Malmö och Göteborg.

Klicka på namnen nedan för att få en inblick i deras egna tankar och engagemang i Almedalen.

Alexandra Fargo

Willam Axelsson

Minna Höggren

Alejandro Sinisalo

Hiba Samir

Salm Mohammed

 

Videon till kampanjen #MittLivSomAmmunition

 

För mer information kontakta:

Beatrice Clarke
beatrice.clarke@fryshuset.se
073 950 22 33

Karl Bjurman, ansvarig för ungdomsdriven kommunikation på Fryshuset
karl.bjurman@fryshuset.se
073 950 22 50

Stöd Fryshuset

Hjälp oss att hjälpa unga! Arbeta som volontär, ge en gåva eller bli vår sponsor.