Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

26 Nov - Nyhet

Finalen av Sveriges Ungdomsentreprenör en succé

Den 18 november 2015 hölls för fjärde årets i rad Fryshusets stora entreprenörsgala - Sveriges Ungdomsentreprenör på Fryshusets Arena i Stockholm. Biljetterna var slutsålda och kvällen var fylld av underhållning, prisutdelning och inspiration.

Sveriges Ungdomsentreprenör är fryshusets initiativ till att lyfta ungt entreprenörskap. Under hösten har en idétävling pågått där nya innovativa idéer, samhällsförbättringar och företag eftersöktes. Den 18 november hölls den stora finalgalan där tre vinnare skulle utses i kategorierna Årets Idé, Årets Samhällsförbättrare och Årets Företag.

Utöver prisutdelningen bjöd kvällen på tre inspirerande föreläsningar av Soraya Hashim från Rättviseförmedlingen, Amanda Lundeteg VD för Allbright Stiftelsen och Fryshusets egen Ahmed Zoom, ungdomsledare, utbildare m.m.

FRYS-SUE-6222-WEB-38

Under kvällen berördes ämnen som ”vem är entreprenör” och ”hur omdefinierar vi begreppet entreprenörskap” i ett panelsamtal med tidigare vinnarna av Sveriges Ungdomsentreprenör Negin Azimi, Fatime Nedzipovska, Anton Håkansson och entreprenören och grundaren av appen Truecaller Alan Mamedi.

Med över 230 sökande till tävlingen så stod till slut Shabir Noori med sin idé om att starta upp en teatergrupp för integration och mångfald som vinnare i kategorin Årets Idé. Vinnaren i kategorin Årets Samhällsförbättrare knep Felicia Margineanu med verksamheten Oh Snap! Sweden som är en fotoverksamhet för tjejer som arbetar normkritiskt med kameran som verktyg. Ludwig Andersson och Tommy Vince från företaget Eko Vågen 2.0 stod som vinnare i kategorin Årets Företag, de har på ett innovativt sätt hittat ett koncept som framgångsrikt minskar matsvinnet i skolorna och bidrar till ett förändringstänk hos människor.

FRYS-SUE-WEB-6348-38

Kaliffa avslutade kvällen med att lyfta taket och hela publiken rörde sig takt till musiken!

Vi vill rikta ett stort tack till alla tävlande, finalister, vinnare, sponsorer, samarbetspartners och alla våra fantastiska unga SUE-Creware som har bidragit till att kvällen kunde genomföras!

Bilder från eventet: www.sue.fryshuset.se