Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

28 Aug - Nyhet

Fotbollsturnering som för söderort och västerort närmre varandra

Amina, Mona, Fatuma och Somaya vill föra samman söderort och västerort mer och göra något för både tjejer och killar. Därför anordnar de fotbollsturneringen South n’ West där alla kan delta. Den äger rum i Husby nu på lördag den 26 augusti.

Planerna började smidas redan i september förra året när de satt i möte och försökte komma på idéer. De visste att de ville få unga från södra och västra Stockholm att mötas och lära känna varandra.

Vi vill att unga ska skapa nya kontakter och nya familjer. Det är vi unga som är framtiden, så vi måste satsa på oss själva. Och vi tjejer behöver också ta för oss, vara med i föreningar och vara aktiva. Därför ville vi göra det här, säger Amina.

Fotboll var den aktivitet som tjejerna tänkte att många gillar och kan samlas kring. Åtta lag, fyra för tjejer och fyra för killar, kommer att mötas i två turneringar. Kvarnbacka BP:s elvamannaplanen vid Husby Centrum blir till två sjumanna planer. Tjejer och killar kan anmäla sig i grupp eller enskilt och sätts samman i olika lag.

Då kan en delta även om kompisarna inte tycker om fotboll. Och man får chansen att lära känna andra människor. Det blir också tid för prat mellan matcherna och innan konserten börjar klockan 19, berättar Amina.

På konserten spelar tunga artister som Labyrint, Denz, Lamix, Laura Arif, Elias, Dree Low, Nathan K och DJ Dawit. Tjejerna har blivit coachade av Fryshuset i Husbys eventplanerare och ungdomshandledare Michael Ottabong.

Michael är vår coach och har gjort mycket för oss. Han har hjälp oss med artisterna och peppat oss under våra low days när vi kanske tappat motivationen eller haft mycket i skolan. Han har funnits där för oss hela tiden.

Mona, Amina, Somaya och Fatuma har planerat för detta i nästan ett år samtidigt som de tagit sig tid för skola och familj. Ibland tyckte de att det var svårt att hinna med och orka, men de har också alltid funnit stöd o varandra, hjälpts åt och påmint varandra om varför de gör detta.

Det har varit roligt och en utmaning att planera detta. Än har vi inte hunnit tänka på om vi ska göre fler event. Det får vi prata om efter turnéringen.