Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

5 Jun - Nyhet

Fryshuset: Järvaveckan är någonting historiskt

Fryshuset har gått in som partner till The Global Village i arrangerandet av politikerveckan (10-18 juni) i Järva på Spånga IP. Fryshuset kommer att arbeta med trygghetsfrågor, som ett komplement till polisen och Säpos säkerhetsarbete. Vi deltar även i våra egna och andras panelsamtal, debatter och seminarier.

– Vi ska sätta upp ett tält på Spånga IP där ungdomar och personal från Fryshusets olika verksamheter och skolor kommer att vara vid, säger Raisa Lång Velazco, projektledare för Fryshuset under Järvaveckan.

Tältet kommer att ha ett passionstema och tanken är att den som vill ska få prova på till exempel basket, motocross musik, dans eller fotboll.

– Varje dag mellan klockan 16.00 och 16.45 anordnar vi även seminarier kopplade till aktuella teman som är viktiga för området.

Riksdagspartiernas intresse för politikerveckan i Järva är stort. Varje dag kommer en partiledare att, precis som i Almedalen, hålla tal.

– Det här är första gången vi har en sån här demokratisk process i orten och det är någonting historiskt. Det är många frågor som vi behöver få svar på från politikerna och de besvaras inte i Almedalen. Men de kommer att besvaras i Järva, säger Payam ”Peppe” Boroodjeni, chef för Fryshuset i Husby.

Peppe säger att veckan blir ett tillfälle att lyfta ungas röster i orten.

– Det har vi på Fryshuset försökt att göra i Almedalen under många år men det här blir en annan sak eftersom det är på deras hemmaplan.

Läs mer om politikerveckan i Järva här

 

Kontaktuppgifter: 

För frågor om seminarier, panelsamtal och debatter:
Raisa Lång Velazco,
raisa.lang@fryshuset.se
073-9502221

 

För frågor om trygghetsarbetet:
Payam Boroodjeni
payam.boroodjeni@fryshuset.se
073-9502343


Presskontakt:
Karin Filipsson
karin.filipsson@fryshuset.se
0739502204