Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

7 Jun - Nyhet

Fryshuset vill i Almedalen lyfta lösningar på skjutningarna

Bara vi tillsammans kan stoppa dödsskjutningarna bland unga i våra storstäder. Om vi ska nå dit måste vi låta alla röster bli hörda – även ungas. Därför ger vi våra unga ambassadörer ett stort förtroende i Almedalen 2017.

Det dödliga våldet bland unga har pågått under en alldeles för lång tid. I början av året eskalerade det till nivåer som vi på Fryshuset tidigare inte har sett. Därför har vi valt att ha skjutningarna som vår prioriterade fråga i Almedalen (2-9 juli). Till Visby åker Fryshuset under rubriken ”Mitt liv som ammunition”. Vi tror att alla människors liv behöver laddas med jobb, utbildning och en meningsfull passionsstyrd fritid för att kunna lösa problemen på såväl lång som kort sikt.

Om vi ska nå dit måste vi låta ungas röster bli hörda. I Almedalen innebär det att Fryshuset låter våra åtta unga ambassadörer sköta vårt Instagram-konto. De sitter även med i paneler och seminarier tillsammans med våra experter. Under veckan i Visby kommer ambassadörerna att fylla Instagram med innehåll som speglar deras intryck från Almedalen och lösningar på samhällsproblem, med ett särskilt fokus på skjutningarna. Håll utkik under #mittlivsomammunition och #frysinteutoss.

Fryshusets unga ambassadörer kommer från olika Fryshusverksamheter i Husby, Skärholmen, Hammarby Sjöstad, Åre, Malmö och Göteborg.

Vi tror på respektfulla möten. Ta chansen att möta ambassadörerna i Almedalen – de vill möta er.

Under veckan medverkar också experter och representanter från Fryshuset på en mängd aktiviteter. På vår sida för Almedalen 2017, som uppdateras löpande, kan du läsa mer om vad vi gör i Almedalen.