Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

30 Nov - Nyhet

Fryshuset delar ut två hederspriser samt ett stipendium ur Anders Carlberg minnesfond

Fryshuset delar 2016 för första gången ut två hederspriser samt ett stipendium ur Anders Carlberg minnesfond. Hedersutmärkelserna delas ut av Kung Carl Gustaf på Fryshuset i Hammarby Sjöstad den 2 december.

Utmärkelserna går till tre personer som utifrån sina egna förutsättningar agerat i den solidariska anda som Anders Carlberg levde i och stod för.
Fryshuset väljer att göra detta i en tid då vi ser att vi behöver lyfta fram nya hjältar och förebilder nu mer än någonsin.
Genom stipendiet håller vi Anders minne vid liv, gärningen lever vidare, vi aktualiserar Fryshuset som organisation och rörelse med en önskan om att inspirera andra till handlingar i Anders Carlbergs anda och visa att vi alla kan påverka och göra skillnad i vårt samhälle.

Dagen inleds med ett seminarium om Fryshuset och ungdomarnas situation – igår, idag, och i vår närmsta framtid. Seminariet är en del av Fryshusets gåva till Kungen med anledning av hans 70-årsdag i våras. Kungaparet närvarar vid hela evenemanget.

 

Utmärkelserna går till:

En offentlig person som använt sin röst i det offentliga rummet för att göra skillnad för person eller grupp och agerat som en stark förebild i vårt samhälle.

En person som har vuxit upp utan självklara förutsättningar till framgång men som trots detta lyckats skapa sig en positiv livsriktning och nu lever ett liv där personen ger tillbaka till samhället i sann Anders Carlberg anda.

En ung person som genom sitt agerande har gjort skillnad för annan ung person eller grupp i samhället i sann Anders Carlberg anda.

Juryn har bestått av Johan Oljeqvist VD, Fryshuset. Leo Razzak, social entreprenör, Lawen Redar, politiker och riksdagsledamot. Alexandra Mörner, näringslivsprofil. Mikael Gordon Solfors, näringslivs och nöjesprofil, Tjia Torpe, politisk kulturprofil. Faryha Abdi, svensk elitbasketspelare.

Läs mer här.