Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

17 okt - Nyhet

Tack alla som bidrog på konferensen “Tro, hopp och fördom”!

Verksamheten Tillsammans för Sverige anordnande under helgen den 10-11 oktober konferensen ”Tro, hopp och fördom”. Tillsammans för Sverige är ett projekt på Fryshuset med inriktning på interreligiös vägledning och utbildning bland unga med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism. Projektet utgår från de mänskliga rättigheterna och vill visa hur religion kan vara en väg till integration och en växtkraft för unga i arbetet för fred och förståelse.

En inspirations- och metodbok lanserades även under helgen, med namnet ”Tro, hopp och fördom”.  Tack till alla de gäster och deltagare, tack till vår fantastiska mediegrupp för uppdateringar på sociala medier, slutligen även ett tack till våra ungdomar i projektet som på olika sätt slet något oerhört under konferensen för att få alla att känna sig välkomna samt det praktiska att flyta på! Vi vill även speciellt tacka de personer som gjorde konferensen möjlig, de som planerade dagar in och dagar ut för att få ihop ett enastående program.

En presentation av konferensens första dag.

Inledningstalet av Dr. Manuela Kalsky. Mer dokumentation kommer, bland annat en intervju som våra ungdomar genomförde med Antje Jackelén.

Om ni vill se den dokumentation som genomfördes löpande under konferensen kan ni titta in på vår twitter eller vår Facebooksida.