Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

22 Nov - Nyhet

Unga talanger och heta företag möttes på Fryshuset

Fryshuset vill bygga broar, riva murar och skapa möten mellan människor. Med mötet som verktyg jobbar Fryshuset för ett inkluderande samhälle där mångfald på den svenska arbetsmarknaden är en självklarhet.

Den 17 november arrangerade Fryshusets ett exklusivt mingel för unga talanger och företag i Klubben på Fryshuset, Hammarby Sjöstad. Kvällen bjöd på inspiration, prisutdelning och underhållning. Minglet var ett helt nytt koncept. Temat var integration och mångfald på arbetsmarknaden och syftet var att få unga människor och företag att mötas, för att inspirera till samarbeten inom entreprenörskap och arbetsliv.

Kvällen öppnades med en jojk av rapparen och producenten Maxida Märak som även modererade på scen. Faje Gani, Nordenchef för Twitter höll ett inspirerande tal. Amanda Delgado Glad och Marouf Hussain, två av finalisterna från Spoken Word tävlingen Ortens Poeter delade med sig av sina berättelser.

 

Rapparen och producenten Maxida Märak modererade under kvällen.

 

”Jag är inte här för poäng, jag är här för att förändra liv, kolla vart jag kom ifrån och kolla vart jag är nu. Kan jag så kan du, hitta vägen ut”, sade Amanda Delgado Glad.

Minglet var upplagt som ett kontor med ett fikarum, mötesrum, toalett, hiss och skrivbord. Vid varje station diskuterade deltagarna idéer, arbete och normer kring företagskultur, där de unga fick utmana företagen.

Kvällen avslutades med en prisutdelning för Sveriges Ungdomsentreprenör 2016, där fem vinnare i kategorierna Årets Streetsmarta ledare, Årets Idé, Årets Samhällsförbättrare, Årets Företag och Årets Kulturentreprenör korades.

  • Lamin Sonko tog hem priset som Årets Streetsmarta ledare
  • Allergy Router vann Årets Idé
  • Föreningen Tillsammans vann titeln Årets Samhällsförbättrare
  • Sopköket utseddes till Årets Företag
  • Studio Gärigheter vann priset som Årets Kulturentreprenör.

Se bilder från kvällen på www.sue.fryshuset.se eller på SUE’S facebook-sida.

 

Vill du veta mer om Fryshusets arbete kring arbete, entreprenörskap och Sveriges Ungdomsentreprenör?

Kontakta: annelie.majoros@fryshuset.se