Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

14 Sep - Okategoriserad

Fryshusets visar vägen till inkludering

Fyra lyckade exempel från Fryshusets första etableringskurs

 

Luwan påbörjade sin utbildning den 5:e juli. I hemlandet jobbade hon som hotellreceptionist och servitör. Luwan älskar att laga mat och genom Fryshusets etableringskurs har hon hittat sin första anställning i Sverige som köksassistent på en restaurang på Södermalm.


 

 

Abdullaziz läser svenska, samhällskunskap- och arbetsmarknad, efter bara två månader arbetar han halvtid och fortsätter med sina studier.


 

 

Yibrah satsade 100% på att utveckla sin svenska redan första dagen på kursen och visade ett stort intresse för hur det svenska samhället fungerar. Nu arbetar han heltid på en restaurang av toppklass i innerstan och fortsätter att läsa svenska på distans.


 

 

Raed är den första deltagare på Fryshusets etableringskurs som arbetstränar i rollen som språkstödjare på modersmål. Våra kursutbildare upptäckte Raeds höga sociala kompetens och pedagogiska egenskaper. De vägledde honom till att utveckla sina färdigheter som stödjare till de nya deltagarna. Raed kommer att anställas på Fryshuset som elevstödjare.


Deltagarnas framgångar visar att vår upplevelsebaserade utbildning är en effektiv inlärningsmetod för att nyanlända ska uppnå inkludering på kortare tid.

För mer information kontakta verksamhetschef: nelly.andersson@fryshuset.se