Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

8 Jan - Okategoriserad

Han får inte ha dött i onödan

Carolina Sinisalos 15-årige son sköts till döds till när han skulle skydda sin äldre bror Alejandro. Efter tragedin föreläser Carolina och Alejandro om vad som hände, livet efter och under den tragiska händelsen. Den 27 januari kommer de båda till Malmö.

– Jag vill att det ska komma något gott ur denna obeskrivliga smärta, säger Carolina.

Robin Sinisalo blev 15 år. Han sköts tills döds utanför en skola i Akalla. Mitt på dagen. Ingen har ännu gripits, varken för mordet på Robin eller för mordförsöket på hennes näst äldste son. Själv har hon upplevt att familjen misstänkliggjorts, det antyds att de rimligen borde veta varför det hände och att ingen ”oskyldig” kan drabbas av det hennes söner föll offer för.

– Det enda jag har förstått är att min Robin försökte skydda sin bror den där dagen. Och att tyvärr, här kan du bli skjuten för att du tittar snett på någon, det kan räcka med ett rykte eller bara skitsnack, säger Carolina Sinisalo.

Carolina är idag sjukskriven och dagarna går upp och ner. Minnen om Robin är starka och levande och ständigt närvarande.

Men tills jag själv kommer på fötter igen och orkar komma i gång på riktigt måste jag åtminstone försöka hålla liv i debatten. För Robin och hans storebror är det för sent. Men för alla andra får det inte vara det.

Hör Carolina och Alejandros berättelse

 

Var: Sofielundsvägen 1

När: 27 januari kl:19.00

Anmäl dig till: hanne.sandberg@fryshuset.se