Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

9 Nov - Okategoriserad

Nu söker vi dig som är sugen att prova programmering!

I december kör vi igång workshops i Skärholmen för dig som är 16-19 år och som är nyfiken på att prova på programmering! I enkla steg kan du lära dig programmering med stöd från en ledare med mångårig erfarenhet och kunniga volontärer från IT-utbildningar och IT-företag.

Inom EU behövs 1 miljon programmerare år 2020 och behovet på den svenska arbetsmarknaden är enormt (Svenskt näringsliv). Vi går mot en allt mer automatiserad värld där IT- och programmeringskunskaper blir viktigare och viktigare. Många unga söker sig inte till programmering beroende på fördomar om att det skulle vara tråkigt eller svårt, eller att en inte ser programmering som ett attraktivt yrkesval.

I Fryshuset Hackerspace får unga möjlighet att närma sig programmering genom att i enkla steg lära sig programmering med stöd från en ledare med mångårig erfarenhet och volontärer från IT-utbildningar och IT-företag. I processform ska man i projektet tillsammans med unga killar och tjejer utforska programmering och skapa en inspirerande och innovationsfylld metodportal. Portalen och metoderna ska kunna användas såväl av ungdomar på egen hand, som av fritidsverksamheter, skolor och studieförbund. Verksamheten kommer att ha sin bas i Skärholmen i södra Stockholm. Genom det vill vi bidra till mångfald och att form och innehåll som skapas attraherar målgruppen.

Om du är intresserad av att delta i Fryshuset Hackerspace ska du mejla: oscar.olsson@fryshuset.se