Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

16 Aug - Okategoriserad

Nyutbildade unga redo att sprida hopp och framtidstro i Bro!

Igår fick Upplands-Bro och Fryshusets första juniorer i verksamheten H.I.T (Hopp, Inkludering, Trygghet) diplom för väl genomförd utbildning! Vi är otroligt stolta över dessa unga som valt att arbeta för trygghet och gemenskap i Bro.

De är 15 unga i åldern 15-19 år. Tillsammans med sina ledare kommer de att verka för att skapa en tryggare kommun. Syftet med juniorerna är att de genom sina handlingar och sin nyvunna kunskap ska leda vägen för andra unga och skapa trygghet i sitt eget lokalsamhälle. De ska stärka de ungas känsla av ägandeskap för sin ort.

Juniorerna kommer till en början engagera sig ideellt för att sedan i framtiden erbjudas att vara med och utbilda nya juniorer. Upplands-Bro kommer fortsätta sitt samarbete med Fryshuset och en ny grupp juniorer från Bro kommer att diplomeras under 2017.

Fryshuset gör detta tillsammans med Bro för att vi tror på ungas potential. Vi tror att unga gör och vuxna möjliggör. Vi gör det möjlig för unga att förändra sin och andras framtid. Genom att ge dem verktyg och kunskap kan de skapa den förändring som de vill ha för dem och sin ort, säger Peppe Boroodjeni, chef för Fryshuset i Husby.

De bor alla i Bro och har genom Fryshusets samarbete med kommunen utbildat sig inom bland annat lag och rätt, konflikthantering, jämställdhet och brandutbildning liksom livräddarkurs och simning. Tillsammans med sina ledare kommer de fortsätta att skapa trygghet och stärka ungas känsla av ägandeskap för sin ort.

Det är en bra start för mig och de andra i gruppen. Jag får lära mig mycket och chansen att hitta något jag vill göra i framtiden. Något jag tycker om att göra. Det ger bra erfarenheter att skriva i mitt CV, säger Liban Mohammoud som är en av de ungdomar som fick diplom.

Läs mer om Fryshusets samarbete med Upplands-Bro kommun