Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

30 Jan - Okategoriserad

Vad ska jag göra när farfars arv tar slut ?

Var fjärde barn i Malmö växer upp under svåra ekonomiska förhållanden. Barn till Ensamma Mammor och deras aktiviteter är guldkorn i min och min dotters tillvaro, säger Karin ensamstående mamma

Att inte ha råd med TV eller någon rolig aktivitet för mitt barn eller veta ifall pengar ska räcka till slutet av månaden, det är så tufft säger Karin ensamstående mamma.

Det pysslas, äts och skrattas i Barn till Ensamma mammors lokal på Fryshuset. Ett 20-tal mammor med barn är samlade. Hanna Gomez biträdande regionchef har lagat smarrig korv stroganoff med makaroner. Hon ser till att alla har det bra och trivs. Idag är teatergruppen Drömmarnas hus på besök för att spela upp några scener tillsammans med mammorna och barnen. I lekrummet målar barn på
t-shirts i färgglada färger.

Jag blev sjukskriven 2012 och innan dess jobbade jag på timmar inom en skola, säger Karin och fortsätter när jag jobbade som lärare så var där en liten 12-årig tjej som berättade att hon varit på en aktivitet med BEM och då blev jag nyfiken eftersom jag just i den perioden av mitt liv letade efter en förening för ensamma mammor.

I Malmö idag växer var fjärde barn upp under svåra ekonomiska förhållanden. Barn till ensamma mammor erbjuder kostnadsfria utflykter flera gånger varje år till bland annat, Den blå planet, Tivoli, en tur på Malmös kanaler med rundan och mycket mer.

Tack, vare BEM så har min dotter fått åka till Tivoli i Köpenhamn. Det var så roligt att få lov att följa med på det. Jag har fått ett arv från min farfar som gör att jag har möjlighet att överleva och betala min hyra varje månad, när det tar slut nu i sommar så vet jag inte hur vi ska klara oss, jag går minus med flera tusenlappar varje månad och mina föräldrar är båda sjukpensionärer och har ingen möjlighet att stötta upp.

Tårarna är på väg i Karins ögon men hon vill förmedla att det är många som har det mycket värre och att träffarna med Barn till ensamma mammor är ljusglimtar i tillvaron. En oas av värme och medmänsklighet.

Karin heter igentligen något annat.