Organisation

Fryshusets ledningsgrupp

 

Fryshusets ledningsgrupp utgörs av ”Riktningsforum” som är ett beslutande forum inom organisationen Fryshuset där samtliga chefer för våra olika Fryshus och våra kunskapsområdesansvariga är medlemmar.

Fryshuset leds genom olika beslutsfattande forum, där det yttersta forumet, som kan liknas med en ledningsgrupp, utgörs av ”Riktningsforum” som är ett beslutande forum inom organisationen Fryshuset där samtliga chefer för våra olika Fryshus och våra kunskapsområdesansvariga är medlemmar.

Forumet träffas fyra gånger per år. Vill du komma i kontakt med någon i Fryshusets ledningsgrupp maila till förnamn.efternamn@fryshuset.se


Följande personer är ingår i Riktningsforum:

Johan Oljeqvist, VD Fryshuset
Fryshusets VD sedan 2012. Han är också styrelseledamot i Surfa Lugnt och är medlem i Stockholm Business School´s Advisory Board.

Karriär i urval: VD Myrorna, styrelseledamot i Fretex International AS, ordförande ENoR (European Network on Recycling), ordförande ISH (Ideell Second Hand)

 

 

 

 

Christine Engdahl, Administrativ chef

Christine Engdahl är chef för Kunskapsområdet Styrning & Administration.

Karriär i urval: Hon har tidigare arbetat i liknande befattningar inom både den privata sektorn och i idéburen verksamhet och kommer nu närmast från Rädda Barnen.

 

 

 

 

Anja Frey, Chef Fryshuset Stockholm

Anja Frey är Chef för Fryshuset i Stockholm

Karriär i urval: Anja har inom 08 Sthlm HR arbetat fram ledarskapsprogrammet SAKER, är socionom ni botten och har 15 års erfarenhet av operativ verksamhet samt ledarskap inom Fryshusets olika verksamhetsområden. Värdeord: Att se möjligheter där andra ser problem

 

 

 


johnny-webbJohnny Eriksson Chef Fryshuset Malmö

Johnny Eriksson började som chef för Fryshuset Malmö i januari 2016.

Karriär i urval: Officer i Försvarsmakten 20 år. Avdelningsföreståndare Statens Institutions Styrelse 1 år.

 

 

 

 


hana-webbHana Jamali Chef Fryshuset Göteborg

Hana är legitimerad psykolog och under utbildning mot att bli specialist inom organisationspsykologi och ledarskap.

Karriär i urval: Regionchef och konsult Psykologpartners Västra Götaland. Hana har arbetat såväl med individer som grupper. Inom organisationsutveckling har hon främst erfarenhet av chefshandledning, facilitering samt grupp och organisationsutveckling i både privat och offentlig sektor.

 

 

John Heyne, Chef Fryshuset Kalmar län
John Heyne är Fryshuschef för Kalmar län och dess 12 kommuner, sedan feb-2014.

Karriär i urval: Projektledare ESF och Regionförbundet. Skolkurator, fältare, socialsekreterare , narkotikabehandlare , familjehem sedan 24 år. Pratar ohindrat kalmaritiska

 

 

 

 

 

Payam Boroodjeni, Chef Fryshuset Husby

Chef/Grundare för Fryshuset i Husby. Har haft en fot i Fryshuset sedan -96 som vakt på Z-tv toppen och arbetsledare för Lugna gatan 2000-2003.

Karriär i urval: Är utbildad byggnadsingenjör. Har drivit allt från byggfirma och säkerhetsbolag till cafe på Södermalm i Stockholm. Sitter i årets (2016) mångfaldsbragds Jury.

 

 

 Anita Kringberg, Kunskapsområdesansvarig HR
Anita har arbetat med Event, finansiering och varit ansvarig för fritidsverksamheten på Fryshuset. Är sedan 2006 HR-chef.

 

 

 

 

 

rita-webbRita Criborn, Rektor för Fryshusets folkhögskola
Rita är chef för Fryshusets Akademi. Hon är även ordförande i den operativa ledningsgruppen för Fryshusets Folkhögskola och styrelseledamot i KFUM Söder.

Karriär i urval: Egen företagare inom kommunikation, hotellägare samt 20 års erfarenhet av ledning och utveckling inom Fryshuset. Värdeord: agera med mod och ansvar.

 

 

 

 

camila-webbCamila Salazar Atias Kunskapsområdesansvarig Föredöme & Framtidstro
Camila kunskapsområdeschef med strategiskt utvecklingsansvar för Föredöme och framtidstro. Hon medverkar även i olika expertgrupper, föreläser, modererar och utbildar på högskolor i frågor som i huvudsak rör gäng, våld, ekonomisk- och social utsatthet. Hon figurerar ofta i media som expert inom sitt område.

Karriär urval: Grundare och verksamhetsansvarig CIDES, Etnografisk forskare på John Jay college of Criminal Justice. 2015 mottog hon Anna Lindh priset och 2012 Stenbecks stipendiet för sitt arbete mot våld och för jämlikhet.

 


daniel-webb

Daniel Lönn, Kunskapsområdeschef Arbetsmarknad & Entreprenörskap

Daniel är strategisk chef för Arbetsmarknad och Entreprenörskap på Fryshuset. Han är tidigare egenföretagare, utvecklingschef inom kultur och fritid och intraprenör som har skapat flera av Fryshusets sociala innovationssatsningar, bl.a. ”Ungdomsdriven” och ”Unga gör, vuxna möjliggör!”. Daniel är även styrelseledamot i flera av Fryshusets ideella föreningar.

Karriär i urval: Företagare inom IT-sektorn vid Novum forskningspark, strategichef inom event- och upplevelseindustrin med uppdrag mot bl.a. MTG och Stockholms stad, etablerade verksamhetsområdet Entreprenörskap på Fryshuset.

 

helena-webbHelena Björck Kunskapsområdesansvarig Kommunikation (sjukskriven)

Kunskapsområdesansvarig för Kommunikation på Fryshuset sedan slutet av 2015. Helena är journalist, utbildad på Södertörns högskola och styrelseledamot i stiftelsen Institutet för Mediestudier.

Karriär i urval: Kommunikations- och marknadschef på medieanalysföretaget Retriever, medieansvarig på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, och chefredaktör för magasinet 08Sport.

 

 

Carin Balfe Arbman t.f. kommunikationschef

 

 

 

 

 

 

 

Per Hed, Chef Fryshuset Borlänge

Per är chef för Fryshuset i Borlänge. Har en Juristexamen, är utbildad marknadsekonom samt går en utbildning inom beteendevetenskap, NLP och Neuroledarskap sedan 2012.

Karriär i urval: Kommunikationsstrateg och Projektledare på Rewir Communications AB (Intellecta), Rådgivare och Omställningskonsult på TRR/Startkraft, Arbetsmarknadschef på Avesta Kommun. Ledord: allt möjligt är möjligt!

 

 

 

Miriam Lundqvist, kunskapsområdesansvarig Ungdomskultur 

Ungdomskultur innefattar på Fryshuset alla idrotts- och kulturverksamheter som unga gör på sin fritid. Miriam är ansvarig globalt för kvalitet och spridning inom området.

Karriär i urval: Miriam har tidigare startat och drivit företag inom ungdomskultur och utbildning, i det arbetet har hon bland annat lett över 100 olika projekt och events. Hon är utbildad dramapedagog och kulturentreprenör med passion för ungas rätt till delaktighet.

 

 

 

Raisa Lång Velazco, Marknad- och utvecklingschef

Karriär i urval: Utbildad pedagog inom matematik och programmering i Ryssland. Erfarenhet av uppstarter och utveckling av Fryshusets skolor sedan år 2000. Olika chefsbefattningar inom Fryshusets olika verksamhetsområden. Medgrundare av Mpower. Har haft styrelseuppdrag i bl.a Fryshuset basket och Svenska Lottakåren Lidingö.