Konserter

Konserter i Fryshuset Stockholm.

5 Jun
 

A PERFECT CIRCLE

Insläpp:18:30Fryshuset

Rocksupergruppen ”A Perfect Circle” till Sverige för första gången

Fryshuset i Stockholm 5 juni 2018
Biljetterna släpps fredag 3/11 kl 10:00

De kallas hårdrockens supergrupp. När de tidigare i år meddelade att de skulle på turné i USA – den första på sex år – sålde biljetterna slut på några minuter. ”A Perfect Circle” bildades för snart tjugo år sedan av gitarristen Billy Howerdel och ’Tools’ sångare Maynard James Keenan. De två är gruppens enda fasta medlemmar. ”A Perfect Circle” har turnérat i USA under våren och hösten – till våren gör de sin första Europa-turné.

När ”A Perfect Circle” i januari i år tillkännagav att de skulle göra en USA-turné under våren, och att de jobbade på ett nytt album, var det sex år sedan de turnérade sist och tretton år sen de gav ut ett studioalbum. De tjugo konserterna, som sålde slut på några minuter, inkluderade även bandets debutspelning på anrika Hollywood Bowl. USA-turnén har sedan fortsatt på USA:s östkust under hösten.

Genom åren har bandets sättning skiftat inför varje nytt album. Sedan debutalbumet ”Mer de Noms” år 2000 har bland andra Troy Van Leeuwen från ’Queens of the Stone Age’ och James Iha från ’Smashing Pumpkins’ medverkat i gruppen. Bandets nuvarande sättning består, förutom Howerdel och Keenan, av Jeff Friedl (The Beta Machine, Devo) och Matt McJunkins (Eagles of Death Metal, The Beta Machine). Howerdel skriver musiken till gruppens låtar och Keenan texterna.

”A Perfect Circle” har tidigare turnerat i Australien och Sydamerika 2013, men det är första gången de kommer till Europa.

Bandet släppte nyligen den första singeln ”The Doomed” från sitt kommande album.
Den kan du lyssna på här.

Discografi
2000 – Mer de Noms
2003 – Thirteenth Step
2004 – eMOTIVe

“A Perfect Circle”
Fryshuset i Stockholm
Tisdag 5 juni 2018, kl 18:30
Konserten är ca 2 tim lång

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps fredag 3/11 kl 10:00
Biljettpris: 459 kr plus serviceavgift

Biljetter