Konserter

Konserter i Fryshuset Stockholm.

2 Feb
 

FIGHT FOR MUSIC

Insläpp:18:30Klubben

Fight For Music

SAREA – CHUGGER – ARTIFICIAL SKY – SIBERIAN – HILLFIRE

Biljetter ute nu!!

Den 2-Februari 2019 gäller det, missa inte denna kväll som bjuder på 5 fantastiska akter från spridda skurar inom metalgenren. Kvällens tema präglas av att vi ska hjälpa varandra inom musikscenen för att stödja kämpande band som vill nå ut med sin musik. Vi vill bjuda in till en öppen kväll där målet är att alla ska må bra därför går också 10 sek av varje såld biljett oavkortat till organisationen Suicide Zero.

– SAREA –

Dem Svenska metallarna SAREA är en musikalisk och mäktig upplevelse med deras massiva, tunga ljudbild och energigivande show.

SAREA bildades med avsikt att kombinera aggressiv och tung, gitarrdriven metal med melodiska knivskarpa slingor för att skapa det stenhårda men ändå atmosfäriska soundet, som ofta beskrivs som en ”melodisk knytnäve i ansikte”. Denna kombination har visat sig vara ett framgångsrikt recept som givit SAREA hyllningar och en stadigt växande fanbase över hela världen.

Bandet har delat scener och turnerat med några av de största namnen i metal / rockgenren såsom t.ex; Ill Niño, Ektomorf, Megadeth, Behemoth, Scar Symmetry, The Royal, Machinae Supremacy, Engel, Avatar, Sonic Syndicate, Corroded, Of Virtue, Lillasyster och många många fler. SAREA har även gjort flertalet spelningar på välkända festivaler såsom Sweden Rock Festival, Skogsröjet och Metallsvenskan m.fl. samt hunnit göra sin första headlineturné i England och en europaturné i fjol.

Videon till deras första singel, ´Another Me´ från debutalbumet ´Alive´ har hittills över 2.000.000 (!) visningar på Youtube och i November 2017 nådde dem milstolpen 1.000.000 streams totalt på Spotify.

”Känslan av att precis ha träffats av en krigstank är påtaglig och det
blir obarmhärtigt tomt inombords när bandet går av scenen.” – 10/10
Rockbladet

”The ”melodic punch in the face” is back. And it hits even harder than before. They know how to write music you just want to sing along, dance or headbang to.” – 96/100 Power of Metal

Kortfattat; Missa inte detta!
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0XmGOpXc3fU9wpX5iUVe13
YouTube: https://www.youtube.com/user/SareaMusicOfficial/videos
Facebook: https://www.facebook.com/sareamusic/

– CHUGGER –
CHUGGER är ett energiskt kraftpaket som blandar Göteborgs anrika metalsound med groovet från den amerikanska södern.

Jämförbara med högintensiva akter som t.ex Slipknot, Lamb of God och Arch Enemy har CHUGGER’s brutala sound och scenshow spridit sig som böldpest över Europa sedan 2012 och de stod senast på scen på både Gefle Metal Festival och Wacken Open Air i år. Dödsmaskinen har laddat upp med nytt material i tanken och ifall du inte sett CHUGGER live är det hög tid att se dem nu!

Spotify: http://spoti.fi/1nG8AUC
YouTube: https://www.youtube.com/chugger
Facebook: http://www.facebook.com/chuggerband

– ARTIFICIAL SKY –

Artificial Sky är ett modern metalcore band från Stockholm som har stora ambitioner att nå ut och sprida sin musik globalt.
Bandet bildades sommaren 2015 och alla medlemmar hade ett enat mål … att utföra den musik de älskar framför fans från många genrer.

Mars 2017 släppte de första singeln ”Absence” från deras självbetitlade EP. ” Absence” presenterades med en musikvideo som mottogs mycket positivt och fick ett bra genombrott.
”Absence” banade väg för det kommande släppet av hela 5-track EPn och många nya lyssnare nåddes. Nya fans från hela världen hittade ett nytt band att räkna med de kommande åren.
Sedan 2015 har deras fans och följare stadigt ökat och de når nu ut till tusentals världen över.
Artificial Sky tar de bästa delarna från många av rock- och metallgenrerna för att sammanföra dem till något unikt och imponerande, en modern metalcore med en touch av djent! Detta vilar på en grund av tunga riffs och atmosfäriska ljud för att skapa broar som når från stadionrock till traditionell metall. Detta har hittills varit en vinnande formel för bandet som har drivit dem framåt bland fans i en konkurrenskraftig bransch.

Spotify: https://open.spotify.com/track/4kK5CmNDoSzGuEYD8Xfh4D
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=R2oau_PHbfE
Facebook: https://www.facebook.com/artificialskyband/

– SIBERIAN –

Siberian är ett heavymetal band från Linköping som hittar sina influenser i den amerikanska sludge och post-metal scenen. Blanda ihop det med deras skandinaviska rötter så kan du få en hint om vart Siberian finns i ljudspektrumet.
Under tiden som Siberian har turnerat Europa flertalet gånger så har de hunnit släppa två fullängdsskivor ’Modern Age Mausoleum’ 2014 och ’Through Ages of Sleep’ 2017 på The Sign Records. Under sina framträdanden så åker publiken emotionell berg- och dalbana mellan tunga sludge riff och melankoliska ljudväggar. Siberian är kända för att vara svårplacerade och tidigare recensenter jämför Siberian med band som Neurosis, High on Fire, YOB, Oathbreaker och Cult of Luna.
Siberian har öppnat upp för band så som Entombed, Orange Goblin, The Haunted, Cryptopsy, Celeste, Cult of Occult, Aura Noir och Harakiri for the Sky på tidigare spelningar.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7KFXWieZbuuD2MHWDyMEEg
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCvcx8VRVI0qsI0m_55aHCng
Facebook: https://www.facebook.com/thebandsiberian/

– HILLFIRE –

Vi är ett kvinnligt frontat metal/rockhybrid med fyra år i nacken med medlemmar som har sysslat med musik sen barnsben. Vårt fokus och styrka ligger i variation, starka låtar och bra muciserande. I maj 2018 släppte vi vårt debutalbum ”Bitch, please!” under en bejublad spelning på Pub Anchor i Stockholm. Vi har fått spela på stora delar av Stockholms scener med allt från Harry B James, Klubben, Debaser Medis, PSB, Pub Anchor m.m och tycker att det ska bli roligt att få komma tillbaka till Klubben och spela upp vårat nya material.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/70gHGm4SM8Ki0B9mXJcLRR
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCTTvbw5egGIrv5ff8sN-ijw
Facebook: https://www.facebook.com/hillfiresweden/

Biljetter