Konserter

Konserter i Fryshuset Stockholm.

28 Sep
 

LEPROUS

Insläpp:18:00Klubben
BILJETTSLÄPP: 18 MAJ KL 10:00 VIA EVENTIM.SE▪️
Special guest: Agent Fresco
Åldersgräns: 18 årLeprous är ett band som helt enkelt inte kan låsas in i någon enskild genre. De rör sig lika hemtamt inom den progressiva metalsfären som inom rock. De slänger sig sömlöst mellan furiösa, polyrytmiska utfall, ödesmättat melankoliska stämningar och melodisk sång. Allting med samma skärpa och självklarhet.

Efter att deras fjärde album “The Congregation” möttes av idel lovord och skickade ut Leprous på en stor världsturné var planen att göra en logisk uppföljare. Då de på nytt gick in i studion skulle de ta soundet från föregångaren till perfektion. Men under den kreativa processen hände något. Bandet kände att de ville gå åt ett mer organiskt, levande och dynamiskt håll. Resultatet blev fjolårets majestätiska album “Malina” – det värdiga femte kapitlet i historien om det högkvalitativa norska vidundret Leprous.

Nu åker Leprous på turné tillsammans med isländska Agent Fresco.

Då Agent Fresco 2010 albumdebuterade med “A Long Time Listening” hade både kritiker och lyssnare svårt att kategorisera dem. Var det progrock, avantgarde, metal eller alternative? Eller kanske jazz, postrock eller rent av djent? Skivan knockade de flesta som kom i dess väg och visade att de isländska debutanterna verkligen inte är rädda för att lämna komfortzonen.

2015 kom uppföljaren “Destrier”. Med den flyttade Agent Fresco fram sina positioner ytterligare. Men hur imponerande Agent Fresco än är på skiva är det inget mot det enorma monster de förvandlas till så fort de går på scen.

Biljetter