Barn till ensamma mammor igång i Kalmar

Nyhet
Postad den 2019 M06 12 12:00
Barn till ensamma mammor
Nybro
Torsås

Nu har Barn till ensamma mammor varit igång i Kalmar i ett par månader och verksamheten har visat sig oerhört uppskattad bland mammor och barn.

Barn till ensamma mammor erbjuder kostnadsfria aktiviteter, träffar och utbildning för ensamstående mammor som längtar efter något inspirerande, roligt och tryggt att göra tillsammans med sitt barn. I vår har vi bland annat ridit islandshäst, varit på Astrid Lindgrens värld och haft häxkväll på Kalmar läns museum. En av mammorna till ett barn som var ute och red berättade hur stolt hon kände sig efter att hennes dotter fått beröm, då hon var den yngsta ryttaren som ridit en lång turridning. En annan mamma skriver ”Jag är så tacksam för denna möjlighet! Komma ut och träffa vuxna och barn, få nya vänner och verkligen känna livskvalité. Tusen tack!”

Hittills har vi ca 150 medlemmar från sju kommuner och har genomfört 5 aktiviteter och planerar för vår sjätte nu på fredag. Då ska vi fira in sommarlovet med äventrysminigolf! Vi ser att behovet hos målgruppen är stort.

För mer information eller om du önskar bli medlem, går in på vår hemsida! https://fryshuset.se/verksamhet/barn-till-ensamma-mammor/