Bye bye bror på turné

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-1-14
verksamhet Teater Fryshuset

En vittnesmålsbaserad föreställning om kriminalitet, machokultur och vägen därifrån. Bye bye bror har urpremiär den 15 januari i Umeå efter premiären följer en turné. 

Efter år av eskalerande våld, skjutningar och mord i kriminella miljöer är det många som vill hoppa av den kriminella banan och bort från gängen. Men det är en lång process som i många fall kräver att du på nytt lär dig vad det innebär att tillhöra samhället. Bakom statistiken, bakom antalet skjutningar och mord finns bara en gemensam nämnare: de är alla MÄN.

En dokumentär teaterföreställning med inslag av dans baserad på intervjuer med män som är i process att lämna kriminalitet och gängliv. Hur går det till, vem blir man sen och vad har manligheten för roll i det hela?

Emil Rosén Adsten och Ulf Stenberg ger oss uppföljaren till ”Klipp Han” som spelat på Dramaten under 2017/2018. Efter varje föreställning följer ett samtal. Riksteatern i samarbete med Teater Fryshuset.

Trailer: 

Relaterade verksamheter på Fryshuset:
Vänd oss inte ryggen
Familjehem
Exit
Passus
Oslagbart
Unga Fredsbyggare
Elektra
BACKA

Teater Fryshuset
Teater Fryshuset är en turnerande rikstäckande teater som spelar pjäser med tema kring aktuella sociala frågor, utsatta grupper och destruktiva utanförskap. Teater Fryshusets föreställningar kan beskrivas som vittnesmålsteater – berättelserna är alltid baserade på sanna historier.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.