Motorburen ungdom igång i Östra Göinge

Nyhet
Postad den 2019 M09 4 9:13 AM
Motorburen ungdom
Borlänge
Torsås
Östra Göinge

Motorintresset bland unga i Östra Göinge i Skåne är stort. Fryshuset vill nu ge unga en chans att utveckla sin passion och under sommaren kickade Arvsfondsprojektet  Motorburen ungdom igång i Broby, Östra Göinge. Bland annat hölls en träff som besöktes av drygt 150 unga.

Målet är att skapa trygga mötesplatser för unga med motorintresse där de själva utformar verksamheten, utbildningar och arbete. Unga team som utbildas är sen de som planerar och arrangerar aktiviteter för andra unga med samma passion.

”Det finns ett stort intresse för billjud och vi kommer i början av september genomföra en teoretisk utbildning, men deltagarna får även praktiskt prova på att bygga exempelvis baslådor. Nu i augusti kommer också några av de unga i projektet ha en monter på ett större bilevenemang för att visa upp projektet och sprida budskapet till andra ungdomar” berättar Sören Davidsen, tf verksamhetschef för Fryshuset i Östra Göinge.

Verksamheten finns idag hos Fryshuset i Borlänge, Torsås och Östra Göinge. Den huvudsakliga målgruppen är unga, 13-25 år, med intresse för motor.

Läs mer om verksamheten här: https://fryshuset.se/verksamhet/mbu

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.