Östberga får en ny skatepark

Fryshuset med stöd från RF-Sisu Stockholm och Enskede-Årsta-Vantörs Stadsdelsförvaltning kommer under hösten bygga en skatepark i betong på en yta av 400 kvadratmeter vid infarten till området Östbergabackarna. 

Parken kommer vara nybörjarvänlig med enklare ramper och rails för alla åldrar. Under somrarna kommer även integrationsverksamheten Skate Nation att ha parken som sin ”hemmapark”.

– Det är ett projekt vi blev involverade i via en medlem som har lämnat ett medborgarförslag. När vi sedan började ha skateboardverksamhet med Skate Nation i Östberga blev det en naturlig koppling att vi bygger en skatepark med stöd från RF-Sisu Stockholm och Enskede-Årsta-Vantörs Stadsdelsförvaltning.  Parken kommer att vara både Östbergabornas skatepark och en ”hemmapark” för Skate Nation på sommarhalvåret när vi inte håller till i Stockholm Skatepark säger Magnus Gyllenberg, projektledare för Fryshuset Fritids och Skateboardverksamheter.

Läs även nyheten på Stockholm Direkt 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.