Unga visar hur vi kan skapa ett tryggare Stockholm

Nyhet
Postad den 2019 M06 19 07:05
Powerhouse
We Change

Fryshuset samlade tillsammans med Länsförsäkringar Stockholm gymnasieelever för att skapa lösningar för ett tryggare och mer socialt hållbart Stockholm.

11 april träffades 1 000 elever på Fryshusets gymnasieskola till Globala målen-dagen, en kreativ halvdag med temat Hur skapar vi ett bättre Stockholm för alla oss som bor här? Eleverna fick diskutera och utveckla idéer kring områdena tillit och gemenskap.

— En av nycklarna för ett tryggare Stockholm är att unga själva får vara med och bidra med sina egna idéer, tankar och kreativa koncept. Det bygger både värde för unga själva och för samhället i stort. Det ligger helt i linje med Fryshusets anda, säger Anja Frey, chef för Fryshuset Stockholm.

Idéer blir till verklighet
De ungdomar som vill förverkliga sina idéer erbjudas sedan en plats i Powerhouse, Fryshusets inkubatorprogram, där de både får praktiskt handledning och möjlighet till finansiellt stöd genom Länsförsäkringar Stockholm.

— Att öka inkluderingen av unga, och unga som upplever sig stå utanför samhället, är en av Stockholms läns allra viktigaste trygghets- och hållbarhetsfrågor. Kanske den viktigaste, säger Charlotte Barnekow, VD på Länsförsäkringar Stockholm.

Långsiktigt samarbete
Sedan 2014 har Länsförsäkringar Stockholm genom sitt partnerskap med Fryshuset engagerat sig för att unga ska få möjlighet att genom sina passioner förändra världen. Med start i april 2019 får unga möjlighet att testa på socialt entreprenörskap och förverkliga sina egna idéer om hur vi tillsammans kan göra Stockholm till en trygg plats för alla.

Vill du veta mer om dagen eller om samarbetet? Kontakta Kim Waller på kim.waller@fryshuset.se

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.