Utflykt på påsklovet måndag 6/9

Nyhet
publiseringsdatum Publicerad 2020-03-31
verksamhet Lovely Days plats Hammarby Sjöstad

Häng med till Ängsholmen på påsklovet!

Vi har valt att lägga påsklovets enda utflykt i naturen nu under dessa virustider. Vi kommer därför erbjuda gratis platser att följa med till Ängsholmen på måndag 6 april med start klockan 9 på morgonen!

På Ängsholmen kommer vi att köra vår höghöjdsaktivitet backstapling, göra samarbetsövningar i Äventyret och förhoppningsvis även paddla. Vi kommer åka med tre stycken ledare från oss på Fryshuset och tas omhand av personal som ansvarar för lägret på plats.

Vi tar med lunch (kycklingkorv eller veggiekorv med bröd, samt festis). På ön kommer det att finnas möjlighet att få te under dagen samt att gå in och värma sig om det behövs, men vi satsar på att vara ute och röra på oss så mycket vi kan. Ni får gärna ta med varma oömma kläder samt ett ombyte.

OBS!! Begränsat antal platser. Anmälan sker till ida.gradin@fryshuset.se senast Torsdag 2 april!

När: Måndag den 6 april
Tid: 9:00-16:00
Var: Ängsholmen
Vem: ungdomar i åldrarna 10-20 år

Har man minsta förkylningssymptom måste man stanna hemma! 

 

Förhållningsätt med anledning av Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill skapa positiva aktiviteter för unga på ett tryggt sätt. Därför har vi:
– Valt att hålla aktiviteten utomhus för att minska risk för smittspridning
– Tillsammans med KFUM Ängsholmen abonnerat en buss som hämtar oss vid Fryshuset och tar oss till båten (detta för att slippa åka kollektivtrafik).

Info från Ängsholmen själv:
”KFUM Ängsholmen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har bl.a. uppdaterat våra riktlinjer gällande städning och hygien inför våren och kommer göra det vi kan för att påminna både barn och vuxna om att tvätta händerna ofta och hålla visst avstånd till varandra. Vi kommer också att välja aktiviteter där vi kan minska den fysiska kontakten. Jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt med detta och att ni också påminner era deltagare om att stanna hemma om de känner av symptom eller tillhör en riskgrupp. Ni får gärna läsa igenom informationen gällande hur vi planerar och arbetar här: https://angsholmen.kfum.se/corona/ ”

”Annan bra info att förmedla till deltagarna innan ni kommer är att det råder totalt nötförbud på Ängsholmen så ingenting som innehåller nötter får tas med till ön.”

”För att vi ska kunna finansiera och redovisa verksamheten Sköna Dar samt känna oss trygga med att alla är försäkrade är det viktigt för oss att alla som kommer (deltagare och medföljande ledare) blir medlemmar i KFUM Ängsholmen. Medlemskapet faktureras sedan Lovely Days…”