Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

9 Jul - Nyhet

Fryshuset i Almedalen 2018

Fryshuset åkte till Almedalen för att lyfta ungas röster och se till att de får ta plats i den politiska debatten. Med oss hade vi 9 unga ambassadörer mellan 17 – 23 år.

En intensiv vecka i Almedalen resulterade i att Fryshuset deltagit i över tjugo seminarier och panelsamtal, satt upp två föreställningar av pjäsen Klipp han och bjudit in till två egna seminarier på tema ungas delaktighet och hur fördomar ligger i vägen för ett inkluderande samhälle. Dessutom har vi arrangerat ett eget mingel där vi presenterade en sneak peak av vår rapport ”Unga 2030 – tillsammans skapar vi hopp”.

Våra unga ambassadörer har bland annat träffat Miljöpartiets partiledare Gustav Fridolin, Socialdemokraterna statssekreterare Lars Westbratt och EU- och handelsminister Ann Linde. De har även tagit över Fryshusets Instagram under veckan – missa inte deras inlägg.

 

 

 

Tunga ämnen som dödsskjutningar har blandats med fotbolls-VM, dans och glädje över att träffa andra som brinner för samma sak som oss: att göra ungas röster hörda! Inför veckan gick Fryshusets VD Johan Oljeqvist ut med en debattartikel om att vi är redo för ett nytt samhällskontrakt. Ett samhällskontrakt som utgår från det samhälle fullt av mångfald som vi lever i idag. Läs hela artikeln här.

Tack till våra sponsorer som gjort denna fullspäckade vecka möjlig:
Familjer Erling-Perssons stiftelse, ICA-stiftelsen, Postkodlotteriet, Natur & Kultur och Gålöstiftelsen.