Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

8 Maj - Nyhet

Fryshuset öppnar i Borlänge

På Engelbrektsgatan 34 i Borlänge invigs den 11:e maj Fryshuset Borlänge, ett hus fyllt med olika aktiviteter för stadens unga. Målet är att skapa en levande, relevant och hållbar ungdomskultur för och tillsammans med Borlänges unga. Aktiviteterna är kostnadsfria och öppna för alla.

– Vi ser liknande tendenser i Borlänge som på andra platser i Sverige, ett ökat utanförskap och ett växande behov av positiva alternativ för att skapa framtidstro. Vi arbetar för att samhället ska ta ungas åsikter och idéer på allvar.  Jag tror att nyckeln till framgång ligger i att lyckas skapa ett aktivt samarbete mellan näringslivet, skolan, civilsamhället och kommunen. Och där tror jag att vi kan erbjuda ett bra komplement där vi även tar till vara ungas drivkraft, säger Per Hed, Platschef för Fryshuset i Borlänge.

Fryshuset delar lokaler med Kommunala Musikskolan, Fältgruppen samt AME UNG. Delar av fastigheten byggs för närvarande om och förbereds för ny verksamhet såsom Fryshuset men även för Dalateaterns Ungdomsverksamhet.

Besöksadress: Fryshuset, Engelbrektsgatan 34, 784 32 Borlänge

Frågor? Kontakta Per Hed, Platschef Fryshuset i Borlänge, tel 073-950 23 33, per.hed@fryshuset.se