Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

16 Maj - Nyhet

Fryshuset Takeover

En musiktävling för unga den 2 juni

Den 2 juni går Fryshuset TAKE OVER av stapeln. En musiktävling för unga som skriver egen musik, där finalisterna får uppträda live i Kungsträdgården under Rockbjörnen. Sista anmälningsdag för deltagare är den 25 maj.

FRYSHUSET TAKE OVER är en talangtävling för alla ungdomar mellan 13-25 år som skriver egen musik. Sång, spoken word, live band, rap, hip hop, pop, rock, soul, country, power ballad, jojk, acapellagrupper – alla genres är välkomna.

Juryn består av Filippa Nässil (Thundermother), Pablo Paz (NBL Sound), Sofia Lilja (Artistcoach) samt Ronja Kadir (Sony Music Sweden) och kommer vara på plats både den 2 juni och vid finalen under Rockbjörnen den 15 augusti. Det är en tung jury, som inte bara är skarpa namn inom industrin utan även aktuella förebilder för unga. Deras berättelser är på många sätt inspirerande för unga på väg in i branschen, men även för unga utanför den.

Fryshuset jobbar för att unga genom sina passioner ska få möjlighet att förändra världen, och med den här tävlingen vill vi ge unga musikintresserade runt om i Sverige chans att uppträda med egen musik framför förebilder i branschen och i slutändan – ett fullsatt Kungsträdgården.

Läs mer på vår instagram @fryshusettakeover

Eller kontakta amelie.sandstrom@fryshuset.se

 

 

Vad: Talangtävling för unga 13-25 år
Var: Klubben, Fryshuset i Hammarby Sjöstad. Finalisterna kommer få möjlighet att uppträda i Kungsträdgården i samband med Rockbjörnen 2018.
När: 2 juni, 15.00-19.00
Regler: Bara eget material, inga covers.
Anmälan: maila låt + kort info om dig/er senast 25 maj till fhtakeover@gmail.com

Jurymedlemmar:

Filippa Nässil, Thundermother
Låtskrivare, gitarrist och grundare av bandet Thundermother, en klockren profil och förebild för unga tjejer i rockvärlden, en scen som annars är överrepresenterad av killar.
Filippa har sedan deras debutalbum 2014 spelat på Europas största festivaler och turnérat tillsammans med namn som Danko Jones, Michael Monroe, W.A.S.P och D.A.D. I Januari 2018 släpptes deras tredje studioalbum och bandet är under våren på europaturné.

Pablo Paz, NBL Sound
Producent och låtskrivare inom hiphop världen, ett stort namn bland unga och ständigt aktuell med ny musik och låtar på topplistor.
Producent, låtskrivare och delägare av NBL Sound. Grammis-nominerad som bland annat ligger bakom megahiten “Hey Baby” med Lamix. Han har utöver sin egen musik varit delaktig i ett flertal artisters karriärer och jobbat med namn som Linda Pira, Cherrie, Pato Pooh, Jireel m.fl.

Ronja Kadir, Sony Music Sweden
Project- & Distribution Manager, ständigt på jakt efter nya låtar och har fler spellistor än vad hon kan räkna.
Hemkommen från marknadsföringsstudier i USA började Ronja på Sony Music sommaren 2015. Ronja har alltid haft musik som största intresse och är ständigt på jakt efter nya låtar. Hon började jobbet på Sony med att kurera spellistor och hade övergripande ansvar över bland andra hiphop och R&B-listorna. Hon blev sedan ansvarig över Sonys distributioner där hon än idag är kontaktperson för alla labels som Sony distribuerar. Ronja blev kort därefter även projektledare och jobbar idag med artister som Lamix och hela NBL Sound, Niello, Lilla Namo och Imenella.

Sofia Lilja

Sofia Lilja har lång erfarenhet av att arbeta med rösten som redskap och har varit sångcoach på  TV4- succén Idol i hela (!) nio säsonger. Hon är idag verksam som coach, föreläsare samt utbildare och inspiratör. Sofia är flitigt anlitad av Sveriges artist- och skådespelarelit för att coacha dem till att övervinna sina rädslor, stärka sitt personliga varumärke, lära sig att surfa på vågen av nervositet och maximera prestationen i skarpt läge.