Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

30 Nov - Nyhet

Lama Pema Dorjee besökte Fryshuset i Husby

"Det finns en möjlighet i att allt är temporärt", var en av sakerna som Lama Pema Dorjee sa när han besökte oss igår. Under sitt besök berättade han om sina egna erfarenheter som flykting, utbildare och ledare för en mängd förändringsarbeten.

Vi är så tacksamma för att ha den här eldsjälen här som delar med sig av sin visdom och sina erfarenheter. Sedan 80-talet har han varit en förebild för många människor och jobbar för att förbättra unga och vuxnas livsvillkor.

Lama Pema Dorjee levde som flykting i sin ungdom och bosatte sig till sist i Dharamsala i India där Dalai Lama verkar. Han hade inget från början men har ändå tagit sig vidare för att lyssna på människors berättelser, sprida sin kunskap och hjälpa andra att förbättra sina levnadsvillkor. Hittills har han bland annat jobbat aktivt för skolor, hemlösa, föräldralösa och med att förebygga trafficking. Ett levande bevis på att inget är beständigt, vilket är grunden för att kunna förändra.

Lama Pema Dorjee besöker platser över hela världen och valde att, under sitt Sverigebesök, komma till oss på Fryshuset i Husby. Och det är vi otroligt tacksamma för. Vi är en öppen organisation som ivrigt lyssnar på alla perspektiv. Vissa besök sticker ut mer än andra. Detta är ett sådant.