Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

6 Mar - Nyhet

Nätverket CIDES vill samla samhällets krafter mot det dödliga våldet bland unga

Som en fortsättning på Teater Fryshusets och Unga Dramatens hyllade föreställning Klipp Han, startar åter Fryshusets verksamhet Cides upp sina nätverksträffar, med syfte att samla krafter i samhället mot det dödliga våldet bland unga.

Hon: ”Tyvärr, det är som de säger, golare har inga polare. Och den trötta jävla frasen dödar våra barn medan vi tittar på. Medan ni tittar på. Medan våra politiker tittar på.”

Han: ”Om det hade handlat om knark eller pengar eller vad som helst sånt, så hade vi kunnat lösa det. Men det här handlar om blod, det går inte att lösa… för oss, det är kört.” (Ur Klipp han).

Ett första steg är Fryshusets och Cides forum på Fryshuset i Stockholm den 6 mars. Forumet blir även en nystart för nätverket Cides, som arbetar med kunskapshöjning kring destruktiva subkulturer. De lösningar och idéer som kommer fram under forumet kommer att diskuteras och bearbetas i återkommande nätverksträffar under året.

– Under 2017 har vi sett en eskalering av det dödliga våldet bland unga i våra mest utsatta områden. Vi vill bjuda in till samtal för att försöka hitta lösningar på den situation som vi nu ser, säger Camila Salazar Atías, Kunskapsområdeschef, Fryshuset och grundare av Cides.

Välkomna att delta i nätverksträffarna är alla som i sitt arbete kommer i kontakt med frågorna, men även privatpersoner som vill engagera sig.

Pjäsen Klipp Han har spelat för utsålda hus i Stockholm och Malmö. Under våren planeras nya föreställningar i Stockholm, samt även gästspel i Göteborg samt under politikerveckorna i Järva och Almedalen.

För mer information kontakta gärna:

Camila Salazar Atías, Tel: 0739-502372, Camila.salazar@fryshuset.se