Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

5 Nov - Nyhet

NBG intervjuar Fryshuset Baskets Felix Lemetti

Felix Lemetti är en lovande ny talang som nu spelar sin andra säsong i Basketettan, och som NBG fått upp ögonen för. NBG - New Basketball Generation är en webbsida som följer Europas främsta ungdomsspelare, och har följt ungdomsturneringar i Europa under de senaste tio åren.

Felix spelar som point guard tänker sig att spela i ett annat land i Europa inom en snar framtid, och vill också spela utanför Europa för att förbättra och utveckla sina kunskaper. I år kan Felix komma med i U16 och vi kan följa honom i olika turneringar under säsongen. Han spelar nu sin andra säsong på Fryshuset Basket i andra divisionen i Sverige. Felix var 14 år gammal när han spelade sin första säsong i den här divisionen, och han fick utmärkelsen “Med i mest antal matcher från start i förstafemman” redan i sin första säsong.

NBG: Du är en duktig målgörare, men vad är din favoritroll i ett lag?

Felix: Min favoritroll är att vara den som hjälper laget mest – innebär det att jag behöver ta poäng så gör jag det. Men att spela som en renodlad point guard och att leda offensiven, och att hitta öppnande passningar till mina lagkamrater i poängläge är någonting jag också verkligen tycker om att göra.

NBG: Vad har du för mål i framtiden?

Felix: Mitt långsiktiga mål är att spela på den högsta nivån i NBA eller Euroleague samt att kunna leva på att spela basket. Mitt nuvarande mål är att spela för en stor klubb i Europa och att hitta en bra plats för mig där jag kan utvecklas vidare. Men att spela College basketball på en hög nivå är också en dröm för mig.

 

Läs hela intervjun (på engelska) här