Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

21 Jun - Nyhet

Så var Järvaveckan 2018!

Fryshuset var en av fyra samarbetspartners som arrangerade Järvaveckan, en fullspäckad politikervecka där Fryshuset jobbat hårt för att sätta ungas frågor på agendan.

Nio dagar på Spånga IP avslutades i söndags med ösregn och besök av stadsministern! Fryshuset har deltagit i panelsamtal och seminarier, haft två tält varav ett för skolan i Husby, serverat Husbys fantastiska skolmat i vår food truck och arrangerat massa roliga aktiviteter för de unga som besökt oss under veckan. Dessutom har vi gett närmare 60 unga arbetstillfälle!

Måndagen var Centerpartiets dag och Fryshusets chef för Arbete och Entreprenörskap, Daniel Lönn, träffade Centerpartiets Ungdomsförbunds ordförande Magnus Ek. Temat för dagens var företagande och entreprenörskap, vilket är ett ämne som båda är mycket engagerade i. Kristdemokraternas dag hade tema Integration och migration. Då träffade Johan Oljeqvist, Fryshusets VD, Erik Slottner, arbetsmarknadspolitisk talesperson i riksdagen och gruppledare för KD i Stockholms stad.

Jag och Erik talade om hur unga upplever skolan, om mångfald, samt segregationen i Stockholm. Eftersom han är stockholmpolitiker så blev det mycket fokus på Stockholm, säger Johan.

Annika Wennman från Fryshusets Grundskola i Husby träffade på onsdagen Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, då temat för dagen var Skola och utbildning. Hon pratade framförallt om vikten av att inte se enbart eleven utan hela människan. På torsdagen var det Moderaternas dag på tema Arbetsmarknad och etablering. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson besökte Fryshusets tält och pratade med Pola Ali, ansvarig för Arbetsmarknad och Entreprenörskap på Fryshuset i Husby. Där lyfte Pola vikten av att kunna ge arbetstillfällen till unga.

Järvaveckan avslutades på söndagen med tema Trygghet och insatser. Statsminister Stefan Löfven besökte Fryshusets tält i ösregnet, och passade även på att köpa med sig mat från Fryshusets foodtruck, som drivs av elever från Fryshuset Grundskola Västra i Husby och deras kock Mambona Bojang. Förutom ungdomarna från Fryshuset träffade Löfven även Pola Ali och Karim Aamer, projektledare för Ungdomsdrivet.

Vi pratade om att det var bra att Fryshuset nu finns på flera ställen i landet, och statsministern sa att han såg fram emot att vi öppnade Fryshus på fler ställen även i Norrland, säger Karim.

Vi är stolta över våra unga som gjort ett utmärkt jobb som funktionärer, arrangerat seminarier, aktivitetsledare och restaurangpersonal i vår food truck. Och vi är glada över att ha visat vikten av att lyssna på unga. Det är en nödvändighet att unga blir en prioriterad fråga när vi bygger Sveriges framtid.

Vill du veta mer? Kontakta Linda Hultberg, projektledare för Järvaveckan.