Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

11 Dec - Okategoriserad

Event Evolution fortsätter leverera i Husby

På lördag klockan 16 välkomnar de alla unga mellan 15 och 20 år i och utanför Järva till We Event. Där bjuder de på stora artister, inspirerande föreläsare och unga talanger.

Förra vintern arrangerade Event Evolution en stor tjejmässa för tjejer. Den lockade 300 unga och fyllde snabbt lokalerna. Denna gången vill deltagarna rikta eventet till fler. Kolia-Norvela Canirinka är en av de 20 deltagarna i gruppen och ny för året. Hon berättar:

– Vi vill skapa ett tillfälle för unga i och utanför Järva att samlas för att umgås och ha kul. Det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna och vi ser fram emot många besökare!

Kända artister och unga talanger

Gruppen lockar med stora artister. De har bland annat bokat Linda Pira från Kista, Dree Low från Husby och IceKiid från Danmark. De lyfter också fram unga talanger som Amanda, AN6, Siimeon och Maxi M. Jamil Faltin som blev utsedd till Ortens bästa poet 2017 läser upp sitt vinnarverk.

– Vi vill också fokusera på saker som våra besökare kan lära sig om. Därför har vi bjudit in två föreläsare. Johan Gillman ska berätta om hur man startar eget företag och Mehdi kommer köra sin föreläsning ”Ur dimman” som handlar om hur man tar sig ur kriminalitet.

Utöver det finns workshops i afrobeat som avslutas med ett dance battle för att unga ska få chansen att prova på.

Av unga för unga

Deltagarna i Event Evolution har fått lära sig allt från artistbokning, scenteknik, och marknadsföring till föreningskunskap och ekonomi. Och har längs vägen fått stöd av Fryshusets eventcoach Michael Otabbong

– Nästa vecka kommer vi fortsätta utbildningen och lära oss ännu mer om till exempel budgethantering. Jag ser fram emot fler event i framtiden. Då kanske vi vill göra ett större event i en större lokal så det kan komma ännu fler besökare och artister. Det jag ser mest fram emot på lördag är att få träffa alla besökare som faktiskt kommer till ett event som jag själv har varit med att fixa, avslutar Kolia-Norvela Canirinka.

Affisch för We Event 2017