Nyheter

Aktuellt om Fryshuset.

6 Dec - Okategoriserad

Unga i Bro arrangerar eget inspirationsevent

Den 9 december går eventet Upplands-Bro Show av stapeln. Eventet arrangeras av unga i Bro, för unga i och utanför Bro i åldern 13 år och uppåt. Det bjuds på föreläsningar, musik och uppträdanden.

– Vi är omkring 20 unga som planerar eventet. Det är roligt att få lära sig hur hela processen fungerar och att få göra något kul för andra unga i Bro, säger Liban Mohamud som är en av arrangörerna. 

Förra året gjorde unga inom Fryshusets ungdomsdrivna verksamhet Event Evolution succé med sin tjejmässa i Husby. Den lockade över 300 besökare inom och utanför Järva, stora artister och flera lokala utställare. Nu utbildar de ungdomarna i Bro att göra sitt eget event.

– Vi lär dem att skapa riktigt tunga event och går igenom allt från marknadsföring, ekonomi, artistbokning, catering med mera, säger Olivia Ström som är deltagare i Event Evolution i Husby.

På kort tid har ungdomarna bokat flera stora artister och förebilder. Liban berättar:

– De som kommer är: Mehdi berättar genom föreläsningen ”Ur dimman” om sitt tidigare liv som gängmedlem och drogberoende och hur han tog sig ur det. Dree Low, Gee Dixon och Moms, Ibbe, Jamkid och Naod (musikartister), Najib, Diego (workshopledare inom afrobeatdans) och Divalicious (dansartister).

Fryshuset arbetar i Bro på uppdrag av Upplands-Bo kommun.