Organisation

Fryshusets ledningsgrupp

 

Fryshusets ledningsgrupp utgörs av ”Riktningsforum” som är ett beslutande forum inom organisationen Fryshuset där samtliga chefer för våra olika Fryshus och våra kunskapsområdesansvariga är medlemmar.

Forumet träffas fyra gånger per år. Vill du komma i kontakt med någon i Fryshusets ledningsgrupp maila till förnamn.efternamn@fryshuset.se


Följande personer ingår i Riktningsforum:

 

Johan Oljeqvist, VD Fryshuset

Karriär i urval: VD Myrorna, styrelseledamot i Fretex International AS, ordförande ENoR (European Network on Recycling), ordförande ISH (Ideell Second Hand). Han är också styrelseledamot i Surfa Lugnt och är medlem i Stockholm Business School´s Advisory Board.

 

 

 

 

 

Christine Engdahl, Administrativ chef

Karriär i urval: Har tidigare arbetat i liknande befattningar inom både den privata sektorn och i idéburen verksamhet och kommer nu närmast från Rädda Barnen.

 

 

 

 

 

 

Anja Frey, Chef Fryshuset Stockholm

Karriär i urval: Socionom i botten med 15 års erfarenhet av operativ verksamhet samt ledarskap inom Fryshusets olika verksamhetsområden. Har inom 08 Sthlm HR arbetat fram ledarskapsprogrammet SAKER

 

 

 

 

 

Mohammed Rabani (Mommo), T.f Chef Fryshuset Malmö

Karriär i Urval: Har arbetat som verksamhetschef på fryshuset sedan 2016. Har i många år arbetar som behandlingspedagog för statens institutionsstyrelse. Har också arbetat som ordningsvakt i många år. Utbildad behandlingspedagog.

 

 

 

 


hana-webbHana Jamali, Chef Fryshuset Göteborg

Karriär i urval: Legitimerad psykolog, Regionchef och konsult Psykologpartners Västra Götaland. Hana har arbetat såväl med individer som grupper. Erfarenhet av chefshandledning, facilitering samt grupp och organisationsutveckling i både privat och offentlig sektor.

 

 

 

 

 

Karolina Jerner, Chef Fryshuset Småland / Öland

Karriär i urval: Arbetat med arbetsmarknadsfrågor och utbildning sedan tidigt 2000-tal. Karolina har jobbat bl. a på Lernia som platschef för yrkesutbildningar, regionchef inom omställning och marknadsområdeschef med nationellt ansvar för coach-, matchnings- och utbildningsinsatser. Grundare, delägare och tidigare VD för utbildnings- och matchningsföretaget AlphaCE

 

 

 

 Anita Kringberg, Kunskapsområdeschef HR

Karriär i urval: Arbetat med event, finansiering och varit ansvarig för fritidsverksamheten på Fryshuset. HR-chef sedan 2006.

 

 

 

 

 

rita-webbRita Criborn, Rektor för Fryshusets folkhögskola

Karriär i urval: Egenföretagare inom kommunikation, hotellägare samt 20 års erfarenhet av ledning och utveckling inom Fryshuset.

 

 

 

 

 

 

camila-webbCamila Salazar Atias, Kunskapsområdeschef Föredöme & Framtidstro

Karriär urval: Grundare och verksamhetsansvarig CIDES, Etnografisk forskare på John Jay college of Criminal Justice. 2015 mottog hon Anna Lindh priset och 2012 Stenbecks stipendiet för sitt arbete mot våld och för jämlikhet. Medverkar i olika expertgrupper, föreläser, modererar och utbildar på högskolor i frågor som i huvudsak rör gäng, våld, ekonomisk- och social utsatthet. Figurerar ofta i media som expert inom sitt område.

 

 

 

 

Carin Balfe Arbman, t.f. Kunskapsområdesansvarig Kommunikation

Karriär i urval: Manager på Burson-Marsteller; Partner Re:Public Relations; Pressansvarig Östersjöfestivalen; Communications Manager Plantagon International; egen konsult med kommunikationsuppdrag för innovationsföretag, kulturinstitutioner och ideella organisationer. Specialistkompetens inom bl a krishantering, medierelationer och kommunikationsutbildning. Carin var ledamot i Fryshusets styrelse 2005-2011.

 

 

 

Per Hed, Chef Fryshuset Borlänge

Karriär i urval: Juristexamen, utbildad marknadsekonom samt utbildad inom beteendevetenskap, NLP och Neuroledarskap. Kommunikationsstrateg och Projektledare på Rewir Communications AB (Intellecta), Rådgivare och Omställningskonsult på TRR/Startkraft, Arbetsmarknadschef på Avesta Kommun. 

 

 

 

 

Miriam Lundqvist, kunskapsområdesansvarig Ungdomskultur 

Karriär i urval: Egenföretagare inom ungdomskultur och utbildning, har lett över 100 olika projekt och events. Uutbildad dramapedagog och kulturentreprenör med passion för ungas rätt till delaktighet.

 

 

 

 

Raisa Lång Velazco, Marknad- och utvecklingschef

Karriär i urval: Utbildad pedagog inom matematik och programmering i Ryssland. Erfarenhet av uppstarter och utveckling av Fryshusets skolor sedan år 2000. Olika chefsbefattningar inom Fryshusets olika verksamhetsområden. Medgrundare av Mpower. Har haft styrelseuppdrag i bl.a Fryshuset basket och Svenska Lottakåren Lidingö.

 

 

 

Anna Kringberg, Verksamhetscontroller
Karriär i urval: Utbildad Folkhälsovetare, med inriktning på kost och fysisk aktivitet, som varit på fryshuset sedan 2002. Erfarenhet från flertalet verksamheter och roller. Bland annat verksamhetsansvarig, biträdande verksamhetschef, personlig tränare, projektledare och senast kommer Anna från HR avdelningen där hon varit HR-Partner de senaste fyra åren.