Stöd Fryshuset

Skänk din aktieutdelning

– ett smartare sätt att stödja

 

Visste du att genom att skänka din utdelning på dina privata aktier, eller från ditt fåmansbolag, slipper du betala utdelningsskatt. Det innebär att din gåvas värde ökar med hela 40 procent!

Alla bidrag har ett stort värde för Fryshusets arbete kring barn och unga. De gåvor som kommer till oss från företag och privatpersoner är extra viktiga för oss, de ger extra muskler till Fryshusets förebyggande arbete som skapar trygghet, delaktighet och glädje för de unga som söker sig till oss.

Fryshuset vill att unga ska få möjlighet att växa och utvecklas som individer, och få de verktyg och förutsättningar som behövs för att själva kunna påverka sin egen framtid. Eller som Fryshusets grundare Anders Carlberg brukade säga: När du funnit stigen bakom snåren. Berätta om den. Inte vart den leder. Bara att den finns.

 

För att ge en aktiegåva!

 

För aktiegåva från börsnoterade aktier, så här fungerar det:

  1. Skriv ut blanketten: Anmälan om Rättighetshavare
  2. Fyll i blanketten, gör Fryshuset till mottagare (”rättighetshavare”) och bestäm vilken/vilka aktieutdelningar du ska donera och hur mycket. Fryshusets uppgifter är ifyllda i förväg.
  3. Kontakta din bank eller fondkommissionär och se till att blanketten hanteras senast en vecka före bolagsstämman i det utdelande bolaget.

  • Om du är kund hos Avanza eller Nordnet så har du möjlighet att direkt på ”din sida” hos nätmäklaren, välja att ge din utdelning som gåva till Fryshuset. Följ instruktionen hos din nätmäklare.

För aktiegåva från fåmansbolag, så här fungerar det:

  1. Bolagets styrelse måste före stämman upprätta ett aktiebrev med tillhörande utdelningskuponger
  2. Efter stämman men innan utbetalning sker ska du överlåta utdelningskupongen till Fryshuset.
    Detta gör du genom att upprätta ett gåvobrev och även informera bolaget om överlåtelsen. Kontakta din bank för att få hjälp med att upprätta ett gåvobrev

Läs mer om fåmansbolag

 

All information hur kring aktiegåvan hittar du på www.aktiegavan.se eller genom att kontakta Lotta Lundberg på lotta.lundberg@fryshuset.se
Fryshuset får inte fullständiga kontaktuppgifter från banken om givaren, vi skulle därför uppskatta om ni hörde av er till oss så vi får en möjlighet att tacka!

Vill du stödja Fryshuset?

Ta kontakt med Lotta Lundberg, Fryshusets Chef för Näringslivssamarbeten & Fundraising

email-4096-black lotta.lundberg@fryshuset.se

9ip5adeiE  073 950 22 65

90-konto

Fryshuset 30 år

Läs mer om Fryshuset i vår jubileumsbilaga.