Story

Någonting man kanske inte tänker på särskilt ofta är att ett av de viktigaste uppdragen inom en organisation är att vara ansiktet utåt och lägga grunden till vilket intryck man som besökare får. En som axlar detta ansvar är en av de första man möter när man kommer till Fryshuset i Hammarby Sjöstad, nämligen Cornelia som är samordnare i receptionen.  

När hon har en ledig dag brukar Cornelia lyssna på musik eller spela gitarr, helt enkelt bara ta en stund för sig själv och ladda batterierna så hon kan möta ännu fler människor och göra sitt jobb på bästa sätt. Hon är relativt ny här på Fryshuset, började jobba i maj 2018 och hade inte så bra koll på verksamheten innan dess. Genom ett tips hittade hon dock hit och kände redan på sin intervju att vem man än är, var man än kommer från och vart man än är på väg så har man en självklar plats här.  

Trots att Cornelia egentligen inte gillar att stå i centrum passar jobbet i receptionen henne bra. Här får hon jobba med människor och hjälpa till på alla sätt hon kan, alltså göra det hon verkligen gillar.  

Det bästa jag vet är nog att se andra människor glada. Att veta att man har gjort någon glad eller bara lite mindre ledsen är guld värt. Det kan man leva länge på.

Det är därför saker som den väldigt höga ljudnivån i foajén ändå är okej. Huset är inte hennes, det är ungdomarnas. Därför vill hon hellre ha för hög ljudvolym än för låg, och därför lyssnar hon på Hip Hop fast hon egentligen inte är så förtjust i det.  

Den största planen för framtiden är att hon hoppas på att kunna ta MC-kort, helst inom sex månader. Men för tillfället nöjer hon sig med att hon om några veckor går på semester. Ibland behöver man inte tänka längre än så. 

 

Text och foto: Moa Linder

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.