Hevin Guneri är 24 år och arbetar som ungdomsledare på Fryshuset i Göteborg. Musik är hennes största passion, men hon gillar också att hålla på med film och att dansa. Vid sidan av jobbet på Fryshuset håller Hevin på att utbilda sig till musiklärare. Hon bor i Angered tillsammans med sin syster, en hund och en katt.

– Jag har själv spelat in musik i ungefär fem år. Jag gillar att skriva texter och rappa. Sen lärde jag mig att producera musik också och hittade min passion i det. Som person är jag lite blyg, jag trivs bäst i kulisserna. Att stå på scen kan kännas naket. Jag hittade mig själv när jag började skriva och producera, jag kan uttrycka mig utan att någon dömer. Det känns mera tryggt, safe, säger Hevin.

På Fryshuset har Hevin hand om musikstudion. Hon utbildar unga i hur studion kan användas och hur de spelar in. När de är klara med utbildningen får de ett studiokörkort så att de kan vara i studion på egen hand.

– För mig betyder Fryshuset väldigt mycket. Jag har sådan tur att jag får jobba där! Jag gillar det Fryshuset står för, älskar musik, gillar att jobba med unga och att göra nytta för samhället. Det är som flera flugor i en smäll, säger Hevin och fortsätter:

– Fryshuset är en plats dit du kan komma för att få stöd, känna dig inkluderad, som en del av något. Ett väldigt tryggt ställe där du får träffa andra som håller på med sånt du själv gillar och du kan känna att någon är där för dig. Du kan träffa nya människor och kan connecta med dem. Det är väldigt öppet, en plats för alla, säger hon.

I framtiden tror Hevin att hon bor kvar i Göteborg och att hon fortfarande håller på mycket med musik och gör något för samhället, men i större skala:

– Jag gör allting jag gör nu men upphöjt till tio!