Story

Hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är social, utåtriktad. Omtänksam, öppensinnad och driven.

Vad har format dig?

Min drivkraft, att jag vill väldigt mycket. Och de vuxna runt omkring mig som stöttat mig – föräldrar, lärare, andra vuxna som jag kommit väldigt nära på min resa hit. De har trott på mig när jag själv varit osäker, eller inte velat, de pushar mig att göra saker jag annars inte vågat, att utmana mig själv.

Vad skulle du säga är din största drivkraft i det du gör?

Jag nöjer mig inte med ett OK, det måste vara bra. Jag får energi av att förändra, att jag är anledningen till en förändring till det bättre.

Tycker du att du har gjort en resa sedan du började här?

Ja absolut. Jag har mycket lättare för att uttrycka mig i ord och jag har fått ett större perspektiv på saker och ting, vad jag kan göra min makt. Vart jag kan vända mig om jag vill skapa förändring. Jag spelar egentligen handboll och hade blivit utvald till skol-SM när Fryshuset ringde och frågade om jag ville följa med till Almedalen och då valde jag att åka med istället. Gymnasie-SM kan jag göra nästa år. Båda två sakerna är något jag brinner för men det jag lär mig i Almedalen kommer jag kunna använda mig av väldigt länge.

Om du fick ge ett råd eller tips till andra unga, vad skulle du säga?

Våga utforska! Jag såg en möjlighet att kunna förmedla min röst till en större publik och till makthavare.

Vad är din största huvudvärk just nu?

Om jag har valt rätt inriktning till gymnasiet, jag valde beteende men vet inte om det är rätt, jag kanske vill ändra till Samhälle. Jag har haft beteende på kartan sedan högstadiet men nu vet jag inte. Jag vill också lära mig något jag inte kan!

Glädjemoment?

Att Almedalen är så nära, att jag verkligen ska få göra det! Det känns fortfarande inte verkligt, har inte vågat hoppats på något. Jag vill inte ha för höga förhoppningar, för att de kanske kan grusas.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.