Story

Hur skulle du beskriva  dig själv?

Jag skulle beskriva mig själv som en ledare, jag gillar att ta den rollen ofta. Jag är utåtriktad och har mycket starka åsikter och tycker väldigt mycket. En anledning är att jag gillar att ta tag i saker och gillar att få folk att känna sig inkluderade. Det är viktigt för mig att alla är med. Jag tar inte allt så jätteseriöst och jag är snäll.

Jag har startat ett projekt om självförsvar för tjejer. Jag är intresserad av kampsport och blir bara glad om det är fler som vill testa på och som kanske vill starta ett eget projekt.

Vad skulle du säga är din största drivkraft i det du gör?

Min drivkraft är saker som står mig nära och som jag utsätts för varje dag. Tex utbildning. Jag tog just studenten och såklart känns det som en viktig punkt. Klimatet är viktigt, jag står för att vi ska ha ett hållbarare samhälle, det är ett måste för att jag ska kunna leva ut ett liv. Jag brinner också för jämställdhet – jag är tjej, muslim och svart. Det påverkar mig väldigt mycket. Det är viktigt att personer som mig inte behöver känns sig utsatta. Och så ungas delaktighet och inkludering. Saker som påverkar mig, som jag kan relatera till, driver mig.

Egentligen gillar jag inte politik, det går för långsamt. Det blir inga stora förändringar, det är mer prat än agerande. Men jag tycker det är viktigt att prata om det, även om det tar lång tid. Jag har fått möjligheten att prata om saker som jag vill ändra på och tar den möjligheten jag fått att få fram det som jag vill ändra på. Jag representerar först och främst mig själv, men även andra som tycker att de kan relatera till mig, att jag kan representera dom.

Om du fick ge ett råd eller tips till andra unga, vad skulle du säga?

Engagera dig i ditt lokalsamhälle, när jag började göra det började jag se möjligheter. Innan kändes det så långt bort, till exempelvis att vända sig till kommunen om jag ville göra något. Jag förstod att jag kan forma samhället så det åtminstone var bra för mig, och om det kan hjälpa andra är det ännu bättre. Så mitt tips är att försöka engagera sig, det kan vara svårt, men om man har den chansen så ska man ta den.

Vad är din största utmaning just nu?

När jag börjar plugga igen blir det en utmaning att få tid med allt annat. Jag ska läsa Civilingenjör inom datateknik.

Vad tycker du är roligaste just nu?

Att ha tid mer att umgås med mina vänner, det har varit mycket plugg i gymnasiet. Jag har gått natur och det är massa prov och allt möjligt. Jag har känt mig stressad så nu ska jag ta det lite lugnt och göra saker jag vill göra, jag har tex börjat gymma.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.