Story

Hur skulle du bedriva dig själv?

Som målmedveten och en person som vill mycket. Men samtidigt lite lat också. Jag är driven, vill göra någon nytta, någon förändring. Det har blivit mer så ju äldre man blir. När man är ung vill man vara så mycket man försöker hitta sig själv.

Vad skulle du säga är din största drivkraft i det du gör?

Att alla ska känna att de lever i ett samhälle som är rättvist, ett samhälle där vi inte har några murar mellan oss, där människor kan leva med varandra. Man bruka prata om att leva i symbios när man pratar om ekosystemet, det ska gälla oss människor också.

Man måste vara positiv och tänka långsiktigt. Försöka se målet och sträva dit, om man inte försöker visualisera målet kan det bli att man fastnar vid problem och svårigheter och att man står och stampar på samma plats.

Om du fick ge ett råd eller tips till andra unga, vad skulle du säga?

Våga ta plats och lita på er själva. Det kan va svårt att vara modig men tro på er själva.

Vad är din största utmaning just nu?

Att hinna med saker som man vill göra. Det känns som jag ha många bollar i luften, det kan vara svårt ibland att ta tiden och göra alla de saker man vill. Det kan vara att träna, plugga, att vara i Almedalen. Ibland vill man kopiera sig själv.

Efter sommaren ska jag fortsätta plugga på universitetet, jag går programmet Pol.kand. Jag ska försöka inkorporera det jag lärt mig i Almedalen i mitt jobb på Fryshuset för att hjälpa unga att få en skjuts i samhället och öka deras möjligheter. Speciellt dem som hamnat efter.

Vad tycker du är roligaste just nu?

Att titta på fotboll. Och att känna sig viktig. När jag är här på Almedalen känner jag att min åsikt räknas. I de paneler jag deltar i känns det som att andra verkligen lyssnar. Folk som är högt uppsatta vill höra vad jag tycker. Feedbacken jag får glädjer mig.

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.