Andreas Sanchez, House

Sanchez började att dansa Hype/Newjack swing i Rinkeby med Gabriel Moraga när han var sju fram tills tidiga tonåren. Musiken ändrades, så gjorde dansen och RobOnes klasser var där Sanchez förstod att detta var något som han ville bli bra på och verkligen investera tid för att bli den bästa versionen han kunde bli inom dansen. RobOne kom att bli Sanchez Mentor och Den personen som gav honom en ingång till att kunna jobba med dans genom att assistera vikariera m.m

2006 tog Sanchez sin första workshop i House med Martin C Feretti, och han var hooked. Sen dess är det han andas och lever när det kommer till dans, efter några år så hade estetiken gjort sitt och han ville hitta ett djup i sin relation till Housen, genom resor till olika battles, jams, klubbar och samtal med elders från USA, Frankrike samt Skandinavien. Med den erfarenheten hittat sitt sätt att föra vidare den kunskapen/värderingar han fått med sig av denna kultur och alla möten.
Sanchez är med i danskollektiven Cipha 64 och Byltg.

”På mina klasser kommer eleverna få jobba hårt för att bygga en stark foundation och förståelse för house som kultur mer än bara dess estetisk ”