Ellinor Ljungkvist, Modern och nutida dans

Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin samt Master i koreografi på Dans och cirkushögskolan Stockholm. Hon jobbar som frilansande dansare, koreograf och lärare i nutida dans, koreografi och performancekonst. Ellinor har visat sina verk på bland annat Kulturhuset Stockholm, Teater Martin Mutter Örebro och Tanzfabrik Berlin. För tillfället undervisar hon på Konsthögskolan Berlin, Danscentrum Stockholm och Kävesta folkhögskola förberedande dansarlinje, som gästlärare.   

”På mina klasser dansar vi nutida dans som blandas med olika stilar av golv-teknik och modern dans, till elektronisk och populärmusik. Vi fokuserar på dynamik, koordination, musikalitet och kroppshållning. Klassen börjar med inspirerande uppvärmning för att övergå till mer koreografiska utmaningar. Vi dekorerar dansen med allt från kraftfulla rörelsemönster till individuella kvalitéer för att hitta vårt egna groove!” 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår