Louise Kalmén, Dancehall

Louise Kalmén har dansat sedan 2008 men satsade på danskarriären år 2012 då hon började dansa med det internationella danskollektivet So Mad Crew. Genom åren som dansare har hon testat olika dansstilar men hon specialiserade sig inom dansstilen Dancehall. Tillsammans med So Mad Crew har Louise uppträtt på ett flertal scener så som Kungsträdgården, Berns, Street Star, Vitabergsparken och Hovet. Hon har även varit öppningsnummer och bakgrundsdansare för ett flertal artister som t.ex. Beenie Man, Elephant Man, L.A.X och Ding Dong och medverkat flertal musikvideos. Louise har organiserat flera events, varit host, domare, organiserat workshops, även battlat själv och är en väldigt aktiv dansare i den svenska dansscenen. Talawa crew är hennes elevgrupp som hon har undervisat i flera år och Louise har även haft workshops i dancehall för både vuxna och små. 2015 och 2016 uppträdde hon med dancehallföreställningar på Dansens hus och under höstterminen 2018 jobbade hon med föreställningen HÄR på Kulturuhset Stadsteratern. I april 2018 släpptes det visuella dansprojektet The circle of life där hon ar både projektledare och koreograf.
I december 2018 åkte Louise på sin första Jamaica resa för att lära sig mer om dancehallkulturen. Dancehall är något som står Louise nära hjärtat och har betytt mycket för henne. Målet med hennes klasser är att förmedla den kunskapen hon har samlat på sig genom åren, sprida vidare kunskapen om dancehall kulturen och skapa en miljö i danssalen där alla blir utmanade, utvecklas och har kul tillsammans!

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.