Marcus Tari, Modern och nutida dans på Danslinjen

Se en video från Marcus Floorworkklass här!

Marcus Tari är utbildad vid Iwanson International School of Contemporary Dance i München. Han har även studerat vid Opus Ballet i Florence, Italien och tidigare studerat vid Performing Arts Schools musikalutbildning i Göteborg.

Marcus har medverkat i ett flertal produktioner på TV och film både som dansare och koreograf i Skandinavien och Tyskland, med koreografer som Patrick Delcroix, Caroline Finn, Nadine Gerspacher, Peter Mika and Minka-Marie Heiß. Han har arbetat som pedagog inom modernt, floorwork, akrobatik, modern/nutida, lyrisk jazz, burlesque och street. Marcus har undervisat vid flera skolor bland annat Dansforum i Göteborg, Balettakademin i Stockholm och internationella workshops i Milano, Italien, A Passo di Danza.

Han är även utbildad massageterapeut och har jobbat med dansare i olika länder runtom i Europa och han lägger stor vikt i att träna dansaren för att ha kunskap och förståelse för kroppen och individens rörelsemönster.

”På mina klasser kommer du få experimentera med hur man rör sig på ett snabbt, mjukt och enkelt sätt över golvet.

Hur din andning och ”release” kommer göra det enklare att ta sig upp och ner och hur man fördelar sin vikt och applicerar olika kroppsdelar för att smidigt röra sig lågt.

Rörelsekvalitet, vare sig det är ditt finger eller din arm, som utför rörelsen, är lika viktig och det kommer vi prova och leka med i olika tempon och i rummet.

Du kommer att jobba med din egna kropp och lära dig hur du bäst gör rörelser efter hur din kropp är byggd. ”

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår