Melpo Mouratidou, Dancehall

Se videor med Melpo, klicka här!

Melpo är utbildad på Danscenters YF utbildning i Stockholm och har sedan vidareutbildat sig på Broadway Dance Center i NYC, DOCH Stockholm och på Jamaicas gator. Hon jobbar både som dansare/koreograf och har bl.a. medverkat på NRJ Awards, Eurovision Song Contest, öppnat shower för stora Dancehall- och Hiphopartister som Lady Saw, Mavado Popcaan, Elephant Man, Million Stylez, Linda Pira, Fabulous m. fl. Melpo har även medverkat i ett flertal musikvideos, koreograferat/medverkat i Dancehall filmen A Dance For Grace samt koreograferat Unruly Ghal på Dansens Hus. För tillfället är hon ledare och tränare för SO MAD crew där de tillsammans har vunnit flera tävlingar. Melpo har även vunnit tävlingar som solodansare. Hon är en bred dansare men hennes passion är Dancehall.

Dancehall: ”Vi kommer under terminens gång dansa alla stilar inom Dancehall och gå igenom massa partysteps som senare kombineras till koreografier. Ni kommer att få lära er om kulturen och jag kommer att sträva efter den riktiga dancehall-andan som är energi, känsla, teater och attityd”

Feminine Dancehall: ”Vi kommer jobba med olika ” whine” teknik dvs rörelser av höfter , de senaste tjejstegen som skapats men även ”old school” steg.  Detta kommer att kombineras till små koreografier. Vi strävar efter attityden i Female dancehall samt att jobba på vår feminina sida. Vi jobbar även med  grunderna för att lära oss stå på huvudet,  samt akrobatik. Ibland kommer vi att träna i klackar.”

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.