Niklas Petrányi, Vouging/Ballroom – intro

Niklas, Nicki Ninja, Petrányi har dansat sedan barnsben. Vid 18 års ålder valde han dock att satsa mer professionellt på dansen och ansökte och kom in på JAM Dansstudios 1,5åriga Yrkesförberedande Dansutbildning. Efter det gick han sedan vidare till att ansöka och komma in på Broadway Dance Center’s International Student Visa Program (ISVP) i New York där han i 2 år tränades av mentorer som Luam Keflezgy, Sheryl Murakami, Danielle Polanco, Benny Ninja m.fl i allt från balett, hiphop, modernt, voguing, waacking och yoga.

I NY växte även Niklas kärlek för Voguing och han blev där en del av ballroom-comunityt där han deltog i balls, tävlade på olika klubbar och tränade med flera av de större namnen. Februari 2013 blev han även en familjemedlem i The Iconic Legendary House of Ninja där han nu är känd och tävlar som Nicki Ninja.

Niklas har undervisat på flera platser i Sverige, specifikt inom Voguing och hans cv innehåller artister som Midnight boy (Melodifestivalen), Isa Tengblad (Musikvideo), Brothers in Booths (Holland/Musikvideo) och Yianna (USA-Grekland/Musikvideo). Jobbat som dansare för både H&M Balmain & H&M Moschino. Han har uppträtt på event som Guldäggsgalan, Stockholm Pride, Malmö Pride och är även aktiv deltagare inom ballroom scenen.

Mina klasser handlar till 100% om att hitta sig själv, hitta den inre styrkan, vara den man vill vara och samtidigt ha så sjukt kul medan man gör det. Jag lägger extremt stor vikt på historia och teknik och försöker alltid se den individuella personen i klassen och vad jag kan göra för att få just den personen att utvecklas.

 

“Sträva att bli bättre för dig själv, höll fötterna på jorden, dina linjer raka och believe your face is gold.” – Anna Ninja

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.