Sara Galán, Afro Beat

Se Sara dansa Afrobeat/Ndombolo här!

Sara har dansat sedan 6 års ålder. Hon har gått Balettakademiens yrkesförberedande linje i Stockholm och det internationella studieprogrammet vid Broadway Dance Center i New York med fokus på hiphop, house och afrikanskt. Hennes bas ligger i den västafrikanska dansen från Guinea, Djembe och Sabar från Senegal. Hon har tränat under ledning av otaliga lärare och legender såsom Mouminatou Camara, Moustapha Bangoura, Djoneeba, Babacar Mbaye och Youssouf Koumbassa. Sara har fått sin kunskap inom den afrikanska dansen både i Europa, USA och Västafrika. År 2005 föddes hennes egenskapade stil ”african Vs Dancehall” som satte henne på danskartan. Hon har undervisat detta runtom i Sverige, Europa och New York. Sara har medverkat i flertal shower både i Europa och USA, nu senast i Stockholm med legenden Mouminatou Camara.
I augusti år 2009 blev hon en officiell medlem i House legenden Ejoe Wilsons kompani Beyond Phenomenon och 2010 blev hon medlem i hiphop koreografen Kelly Peters officiella hiphop kompani KPDC. Hon har även koeogaferat för Panetoz sommarplåga ”DANSA PAUSA”, Dancehall legenden MR Vegas Europa Turné, April 2012 där hon även medverkade som dansare och  koreograf samt dansare för Svenska hiphop gruppen MEDINA.

Sara undervisar på olika skolor runt om i Sverige under flera år.

”På mina klasser kommer du att få se sambandet mellan den afrikanska dansen och dagens dansstilar och teknik och jag kommer att visa dig mitt sätt att se på dans. Musikaliteten är mycket viktig och det är något jag jobbar väldigt aktivt med. Jag använder mig av den västafrikanska dansen och traditionella trummor så väl som dagens musik och provar hela tiden nya sätt att förmedla mig på. Jag hämtar min inspiration från alla resor jag gör, alla stilar jag ser, okända som kända och självklart från olika underbara dansare som alla har något nytt att förmedla.”

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår