image

Våra fritidsgårdar i Nacka

Fritidsgården 2an

2:ans fritidsgård ligger vid Nacka Forum, mellan köpcentret och Nacka kommunhus med närhet till Nacka IP. Det är en mötesplats för dig mellan 13 och 19 år där du kan umgås kravlöst eller utvecklas inom din passion. Är du intresserad av musik och media passar vi dig extra bra men vad du än vill göra tar vi dig på allvar, och du kan alltid komma med förslag på vad du skulle vilja se mer av på din fritidsgård framöver.

Gemenskap och chill
Hos oss kan du prata med fritidsledare eller umgås med dina vänner i en skön och avslappnad miljö. Hit kan du komma och hänga, träffa nya vänner, fika, spela pingis, skapa i verkstan, spela Wii U och Playstation, lyssna på musik m.m.

Musik & Mediaproduktion
Som en del av Fryshuset erbjuder vi aktiviteter där du kan utvecklas inom dina passioner. Hos oss finns tillgång till musikverksamhet, och vi har både produktionsstudio och replokaler som står till ungas förfogande. Så småningom så hoppas vi kunna starta upp Backastudio tillsammans med Backasysterskapet, där tjejer och ickebinära får lära sig musikproduktion av kvinnliga förebilder.

Vi jobbar även på att stärka vår mediaproduktionsverksamhet för att kunna skapa förutsättningar för deltagarna att lära sig och utvecklas inom foto, film och podd-produktion.

Grupper & temakvällar
Vår strävan är att bedriva inkluderande fritidsverksamheter där ALLA ska kunna hitta sin plats och vi kommer därför arrangera särskilda kvällar samt programkvällar för olika målgrupper som vi vill nå ut till. Fokus för dessa satsningar kommer att vara tjejer, ickebinära, hbtq+-personer och unga med funktionsvariationer.

Lovverksamhet
Vi håller även öppet under loven då vi kommer erbjuda en aktiv lovverksamhet. Under lovveckorna gäller särskilda öppettider. Mer information om detta samt vad som kommer hända under veckan får du bäst via våra sociala medier.

Framtiden: fler passioner
På sikt hoppas vi kunna dra igång fler aktiviteter och öka vårt utbud av passioner för unga! Bland annat vill vi använda det fantastiska läget nära sporthallar och skatepark till att dra igång verksamhet inom basket och skateboarding.

Läs mer och följ oss via sociala medier.

Instagram: @2an.fryshuset

Facebook: Tvåan Fritidsgård Fryshuset

 

Hitta hit

2:ans fritidsgård ligger vid Nacka Forum, mellan köpcentret och Nacka kommunhus med närhet till Nacka IP.

Öppettider

Måndag: kl 14:00-21:30

Tisdag: kl 14:00-21:30

Onsdag: kl 14:00-21:30

Torsdag: kl 14:00-21:30

Fredag: kl 13:00-23:30

Lördag, varannan (ojämna veckor): kl 16:00-22.00

 

Henriksdal Fritidsgård

Henriksdals Fritidsgård är en mötesplats för dig mellan 13 och 19 år där du kan umgås kravlöst, hitta eller utvecklas inom din passion. Är du intresserad av att driva egna projekt så passar vi dig extra bra, men vad du än vill göra tar vi dig på allvar, och du kan alltid komma med förslag på vad du skulle vilja se mer av på din fritidsgård samt påverka hur just din fritid ska se ut framöver.

Gemenskap & Chill Zone
Hos oss kan du prata med fritidsledare eller umgås med dina vänner i en skön, trygg och avslappnad miljö. Hos oss finns det alltid tillgång till den öppna verksamheten så som tv-spel, biljard, air-hockey, bordspel, läxhjälp, tjejverksamhet och har du intresse för demokratiska frågor kan du ta del av samt delta under Henkan Finest möten. Självklart har vi café hörnan där du får tillgång till ett varierat utbud av dryck, snacks, hälsosammare alternativ samt egna tillverkade bakelser.

Kreativ hub

Som en del av Fryshuset erbjuder vi aktiviteter där du kan utvecklas inom dina kreativa passioner eller  varför inte testa på något nytt, målning, smyckes tillverkning, DIY och mycket mer finns att upptäcka hos oss.

Passioner:

Våra lokaler är utrustade med bland annat musikstudio, danssal och köks utrustning där en utan krav på prestation och kunskap kan dansa, skriva texter, spela in musik, lära dig grunden i bakning, matlagning, hälsosamma val ,videoredigering och ta proffsiga bilder i roliga miljöer med hjälp av vår greenscreen.

Musikstudio: 

Ledar ledd musikverksamhet där unga genom sin passion får lära sig processen från att skriva låttext till att skapa den instrumentala musiken, användning av logic program, spela in röst, mixa och mastra till att slutligen blir processen en avslutat låt som de själva har producerat.

Dans:

Är dans din passion? Här kan du vara del av en trygg grupp, lära dig något nytt, känna dig fri och må bra. Dans bidrar till lycka, dämpar depression och är ett sätt att komma bort ifrån den vardagliga stressen, här kan du hitta gemenskap och ha kul samtidigt som du jobbar med din självkänsla. Dans är för alla oavsett kön eller funktionsvariation. Målet är att samverka med andra dansföreningar, besök, workshop m.m.

Bakning:

Är en stor passion hos våra unga och är en ledar ledd verksamhet där besökare kan testa och även utveckla sin passion inom bakning och tillverkning av livsmedel samt genomgång av skötsel och hygien i köket. Genom att vi har sett ett stort intresse hos våra unga inom bakning har vi velat utveckla detta till att få möjlighet lära sig mer av det hälsosamma utbudet samt enkla maträtter som vi inför från olika matkulturer.

 

Driva egna projekt
Vi kommer även ha ett särskilt fokus på entreprenörskap och på att möjliggöra för unga att driva egna projekt. Vi vet kraften som finns hos våra unga men det är inte alltid lätt att veta hur eller var en ska börja. På Henriksdals fritidsgård har vi en projektverkstad i samarbete med Powerhouse. Här kommer unga lära sig och få vägledning att göra sina drömmar och mål till verklighet .

 

Lovverksamhet
Vi håller även öppet under loven då vi kommer erbjuda en aktiv lovverksamhet med en mängd roliga aktiviteter.

Mer information om vad som händer då får du bäst via våra sociala medier som uppdateras inför varje lov med allt du behöver veta.

 

En mobil fritidsgård
Fritidsgården kommer också ha en del mobilverksamhet där de mobila fritidsledarna arbetar uppsökande, erbjuder aktiviteter, roliga utmaningar och bygger relationer där ungdomarna är.

 

Läs mer och följ oss via sociala medier.

Instagram @henriksdal.fryshuset

Facebook Henriksdal Fritidsgård Fryshuset

 

Hitta hit

Henriksdalsringen 6A

Henriksdals Fritidsgård ligger på innergården på Henriksdalsberget, precis jämsides med förskolan.

Öppettider

Måndag: kl 14:00-21:30

Tisdag: stängt

Onsdag: kl 14:00-21:30

Torsdag: kl 14:00-21:30

Fredag: kl 13:30-23:30

 

Fisksätra Fritidsgård

Fisksätra fritidsgård är en mötesplats för dig mellan 13 och 19 år där du kan umgås kravlöst eller utvecklas inom din passion. Är du dansintresserad passar vi dig extra bra, men vad du än vill göra tar vi dig på allvar, och du kan alltid komma med förslag på vad du skulle vilja se mer av på din fritidsgård framöver.

Gemenskap & Chill Zone: Hos oss kan du prata med fritidsledare eller umgås med dina vänner i en skön och avslappnad miljö. Vi erbjuder en varierande vardag med pingis, biljard, tv-spel och sällskapsspel. Om inget av det passar dig, kan du slappna av i våran Chill Zone.

Aktiviteter och passioner: Som en del av Fryshuset erbjuder vi även aktiviteter där du kan utvecklas inom dina passioner. Fisksätra fritidsgård passioner är fotboll, fitness och bakning.

Fotboll är den största sporten i Fisksätra och har alltid varit en stor del för ungdomarna som besöker fritidsgården. Dvs majoriteten i Fisksätra spelar fotboll i förening eller bara med kompisar. Fredags fotboll är någonting som Fisksätra fritidsgård har haft i över 25 år och vi har valt att ha just fotbollen som en våra passioner. Detta göra vi genom att ha två timmars fotboll i Fisksätra sporthall där det alltid är två fritidsledare och en ungdomsledare som leder fotbollen. Fredagar mellan 20:00-22:00 året runt. Vi håller även turneringar med jämna mellan rum. Detta håller våra ungdomar väldigt aktiva och man skulle kunna säga fotbollen är vår största passion just nu. Tanken är att väcka intresse och att hitta en förening där dem kan spela fotboll kontinuerligt men även hitta andra föreningar utanför Fisksätra.

 

Fiskis Fitness är för dig som gillar träning av någon form. Vi erbjuder Fiskis fitness för gemenskap, hälsan, kunskap kring träning. Vårt mål är att ge dig som ungdom ett större förståelse kring psykisk & fysisk ohälsa. Vi skapar möjligheter att träna utifrån din förmåga och det som du vill utveckla dvs styrka, snabbhet, muskler, kondition och kost. Det viktigaste är att vi har kul tillsammans och vågar misslyckas för att bli starkare. Varje onsdag håller vi en cirkelträning i vår rörelserum eller om vädret tillåter det utomhus. Vill du träna mer än det så är du välkommen att använda dig utav våra gymredskap som är tillgängliga för dig.

Bakning är något som du kan testa på som passion på fritidsgården. Vill du lära dig baka och utöva dina skills? Så har du tillgång till köket för att baka gårdens goaste bakelser. Vi har en ledare på plats som kan visa dig hur man bakar och hjälpa dig i köket. Specifikt på måndagar kan du delta på Bake Factory

Lovverksamhet & lördagsöppet
Vi håller även öppet under loven då vi kommer erbjuda en aktiv lovverksamhet kopplade till varje lov och då vi har lördagsöppet kommer vi ha olika teman och hålla i olika workshop som du kan testa på som tex. Parkour, grafitti, dans och skate.

Vi hoppas även kunna bidra med viktig livskunskap genom att arrangera studiestöd och yrkesvägledning.

Läs mer och följ oss via sociala medier.

Instagram @fisksatra.fryshuset

Facebook Fisksätra Fritidsgård Fryshuset

 

Hitta hit

Fisksätra Fritidsgård ligger på Fidravägen 6 i Saltsjöbaden.

Öppettider

Måndag: kl 14:00-21:30

Tisdag: kl 14:00-21:30

Onsdag: kl 14:00-21:30

Torsdag: kl 14:00-21:30

Fredag: kl 13:00-23:30

Lördag, varannan (jämna veckor): kl 16:00-22:00

 

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår