image

Om skolan

Vi vill att alla unga ska få chansen att nå sina drömmar. Därför kombinerar vi höga förväntningar med tydliga mål och feedback. Det gör att våra nior på Fryshuset grundskola Västra går ut med gymnasiebehörighet, har god studieteknik och är väl förberedda för framtiden.

Faktablad Fryshusets grundskola Västra

Fryshuset grundskola Västra är en högstadieskola för årskurs 7–9 i Husby.Hos oss blir alla elever sedda och får de bästa förutsättningarna att trivas och nå goda resultat. En god digital kompetens är en stor fördel i en alltmer digitaliserad värld. Därför har vi fokus på IT och programmering genom hela skoltiden.

Vi erbjuder bland annat: 
• Programmering som fristående ämne
• Egen dator till alla elever
• Schemalagd läxläsning med lärare
• Små klasser med ca 20–22 elever
• Lovskola
• Halalkött och vegansk mat tillagad i eget skolkök
• SL-kort till alla elever
• Möjlighet till betalt arbete efter skoltid i Fryshusets verksamheter

Varför IT och programmering?
Kunskaper inom IT och programmering behövs inom många olika områden och öppnar dörrar till framtida studier och arbete. Därför har vi fokus på IT och programmering genom hela skoltiden.

Varje elev blir sedd
Lärandet är ett nära samarbete mellan elev, lärare och vårdnadshavare. Vi har en hög vuxennärvaro och behöriga lärare som talar flera språk. Hos oss är den personliga kontakten mellan lärare och elev viktig, då en god relation bidrar till trivsel och därmed goda resultat. Vi har alltid två vuxna i klassrummet oavsett elevantal för att kunna ge den tid och hjälp som eleverna behöver.

Språket är en nyckel
För att lyckas med sina studier så är goda kunskaper i svenska språket viktigt. Därför läggs stor vikt på det inom alla ämnen och vi erbjuder utökad undervisningstid i svenska eller svenska som andraspråk. Språket är också en viktig del av vårt ursprung och vår kultur. Vart du än kommer ifrån så ska du ha rätt till att vårda och underhålla det. Därför erbjuder vi modersmålsundervisning till alla elever – oavsett elevantal.

Eget skolkök
Skolmaten tillagas på plats i vårt eget Skolkök. I matsalens trevliga atmosfär serveras elever och personal näringsriktig och god mat med inspiration från världens alla hörn. Eleverna bjuds även in till att vara delaktiga i matlagningen och att hjälpa till i köket.

Köttet som serveras är halal och det finns även veganska alternativ.
Veckans matsedel publiceras varje måndag på vårt konto på Instagram

Sedan i mars började Yalla Rinkeby laga skolmaten hos oss. Yalla Rinkeby är ett arbetsintegrerat socialt företag med syfte att ge utlandsfödda kvinnor möjlighet till att bli självförsörjande genom arbetsträning och empowerment.

Kostnadsfri läxhjälp
Våra elever har tillgång till kostnadsfri läxhjälp varje vecka och lovskola där eleverna får individuellt stöd inom de områden de har behov av.

Fräscha lokaler
Fryshuset grundskola Västra ligger centralt i Husbynära till buss och tunnelbana. Våra fräscha lokaler geren trivsam atmosfär och bidrar till studiero. Här finns moderna klassrum för grundämnena samt utrymmen för elevernas passionsämnen. Vi har en musikstudio, gymnastiksal, gym, utegym, stor sal för hem- och konsumentkunskap, trädgård och mycket annat.

Möjlighet till extrajobb
Vi vill rusta våra elever väl inför framtiden. I Fryshusets verksamheter finns det möjlighet till betalt arbete efter skoltid för den som vill. Exempel på arbetsuppgifter kan vara trädgårds- eller fastighetsskötsel. Arbetet ger, förutom en egen lön, värdefull erfarenhet inför framtiden samt första raden på CV.

30 års erfarenhet
Fryshuset har drygt 60 verksamheter där unga får verktyg att själva påverka sin framtid. Vi tror på respektfulla möten och varje individs inneboende kraft.

Välkommen till oss!

Ansök till vår skola genom ansökningsformuläret!
Ni är även välkomna att besöka skolan för att göra ansökningen på plats.

 

Röd ruta med texten Ansök här

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår