image

Motorintresserad ungdom

Motorintresserad ungdom (MIU) är en verksamhet för dig som älskar motorer och bilar! En trygg mötesplats för alla unga med motorintresse där du kan utöva utveckla din passion och dig själv.

Motorintresserad ungdom är en del av Fryshuset. I våra garage möts unga mellan 13 och 25 år med passion för motorer. Tillsammans bygger och mekar unga och förutom att utöva sin passion byggs värdefull teknisk kompetens. Motorintresset bland unga är stort på landsbygden. Tyvärr så ser många samhällen de unga som har den här passionen som problem medan vi ser engagerade entreprenörer. 

Vi vill ge unga en chans att utvecklas till unga ledare med sin passion på trygga mötesplatser. Verksamheten drivs och utformas av unga som själva planerar utbildningar och aktiviteter.  Att ha en trygg mötesplats med utrymme för sitt intresse och passion ger unga en meningsfull fritid och en bättre fysisk och psykisk hälsa.  

Verksamheten startades 2019 och finns idag i Borlänge, Östra Göinge och Torsås. Hittills har 1400 deltagit i våra aktiviteter och vi har nått över 40 000 via sociala medier och nyhetsartiklar. Det finns ett behov av att fler motorintresserade unga får möjlighet att utöva sin passion på trygga mötesplatser för att undvika att hamna i destruktiva sammanhang och svartvitt tänkande. 

Motorintresserad ungdom (MIU) hette tidigare Motorburen ungdom (MBU).

Kontakt

contact

Maja Heller

Projektledare
+46760010784

TRUE STORIES

True stories

Berättelser från Fryshuset Inspireras av unga, anställda och andra på Fryshuset.

Visa alla berättelser

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår