Om Street Pep

Vad är Street Pep?

Street Pep är ett kostnadsfritt, mobilt aktivitetscenter som för samman barn och unga med passioner och aktiviteter, men även inspirerande och relevanta ledare och lokala föreningar. Det är en aktivitetsfestival för unga.

Street Pep vill att barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig mer och hitta en ny passion att syssla med. Istället för att vara mitt i city eller någon plats där det redan händer en massa saker kommer vi ut till ungdomarna i deras närområde. Tack vare Volvo Group och deras specialutrustade lastbil med trailer kan Street Pep ta sig ut till ungdomarnas närområden och ge dem möjlighet att hitta sin passion på hemmaplan.

Syftet är att så många som möjligt av de som besöker Street Pep ska hitta en aktivitet som de sedan erbjuds möjlighet att fortsätta med via lokala föreningar. Fokus ligger i ett första skede på streetsport och aktiviteter som redan har låga trösklar inneboende, såsom streetbasket och pannafotboll. Festivalen kommer även erbjuda kulturella aktiviteter såsom musik, dans och socialt engagemang. På plats kommer även Backasysterskapet att vara, då unga tjejer är en viktig målgrupp.

Varför Street Pep?

Fysisk aktivitet, möjligheten att få utöva något som stimulerar kropp och själ, har en positiv effekt för ungas välbefinnande och kompetens, och det finns få sammanhang som idag har lika goda förutsättningar att spela en avgörande roll för ungas inkludering i samhället. Många av framtidens ledare formas och utbildas i organisations- och föreningslivet, och lagidrotter skapar viktig gemenskap, sammanhang och tillhörighet.

Föreningslivet står redo, men det saknas en attraktiv inkörsport som kan inspirera och slussa unga.

När sker Street Pep?

Håll utkik efter nästa plats och datum här eller på vår instagram @street_pep.

Allt är gratis och ingen föranmälan krävs.

Vem ligger bakom Street Pep?

Initiativtagare och konceptutvecklare

Bakom initiativet står Fryshuset, i samarbete med Generation Pep. Fryshuset har en lång historia av att jobba med och för ung utveckling och tror på styrkan i att låta unga genom sina passioner förändra världen. Generation Pep startade 2016 och är en organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Samarbetspartner

Volvo Group genom sin specialutrustade utställningstrailer.

Finansiärer

Street Pep 2020 har möjliggjorts med stöd från Region Stockholm och Delegationen Mot Segregation

 

Vi använder oss av cookies på våra hemsidor. Genom att besöka vår hemsida godkänner du detta. Läs mer i vår Cookie-policy.

Jag förstår